Meer geduld krijgen? 3 Simpele stappen die altijd werken!

Meer geduld krijgen is één van de beste dingen die je kunt doen om jezelf te verbeteren. Helaas is het niet altijd even makkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Maar hoe krijg je dan wel meer geduld? In dit artikel 3 stappen die je direct verder kunnen helpen!

Hoe krijg je meer geduld?

Allereerst is het ontzettend belangrijk om te weten waarom je meer geduld wilt ontwikkelen. De kracht van geduld is enorm. Met meer geduld heb je meer controle over de situatie én nog belangrijker: meer controle over jezelf.

Geduld is wat betreft één van de meest onderschatte vaardigheden die je kunt trainen en verbeteren. Zeker in het tijdperk waarin we nu leven en waarin alles sneller gaat dan ooit. Bovendien neemt daardoor de waarde van geduld alleen maar toe.

Je kunt meer geduld krijgen op twee manieren: door je te focussen op meer geduld krijgen richting andere mensen of jezelf. De focus van beide manieren zijn voor een groot deel anders.

Geduld is een vaardigheid die je kunt trainen. In de video ontdek je 3 slimme stappen om meer geduld te ontwikkelen. Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Meer geduld krijgen in 3 slimme stappen

Nu je weet dat iedereen meer geduld kan trainen, is het handig om te hoe je dat ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt. En daarvoor heb je de volgende 3 stappen nodig!

Stap 1: Realiseer je dat alle goede dingen tijd kosten

Wil je leren hoe je geduldiger word? Dan is de eerste stap om van tijd je grootste vriend te maken. Voor veel mensen is een tijd een vijand. Ze hebben er altijd te weinig van, zijn te druk of willen alles veel sneller doen dan de tijd die ze hebben.

Dat helpt niet bij het ontwikkelen van meer geduld. Accepteer én waardeer in de eerste plaats dat alle goede dingen tijd kosten. Als jij meer geld wilt verdienen, dan moet je daar eerst meer dingen voor doen. Of als jij een passief inkomen wilt verdienen, dan dien je eerst geld te investeren voordat het meer geld voor je kan maken.

Pas wanneer je daar geduldig aan kunt werken (zaaien), dan komen de resultaten later (oogsten). Tegenwoordig is het grootste probleem dat de meeste mensen alleen willen oogsten zonder te zaaien. Doe hier je voordeel mee door het tegenovergestelde te doen door bijvoorbeeld te werken aan geduldiger worden. Doe jezelf direct een plezier door óók deze 8 belangrijke timehacks toe te passen.

.

Stap 2: Omarm de kracht van kleine stappen

Je geduld wordt het meest op de proef gesteld in situaties waarin jij iets sneller voor elkaar wilt krijgen dan mogelijk is. Grote doelen zijn hier een goed voorbeeld van.

Stel je voor dat jij een ton bij elkaar wilt sparen. Dat is normaal gesproken een groot doel die je alleen kunt bereiken door kleine stapjes te blijven zetten. Leer om te genieten van die honderd euro die je elke maand spaart of investeert om tot die ton te komen.

Hetzelfde geldt voor het afvallen. Leer genieten om van dat ene snoepje af te blijven of die extra keer naar de sportschool. De resultaten zullen dan ‘’vanzelf’’ gaan volgen. Train jezelf in het genieten van de kleine stappen en je traint gelijk om geduldiger te worden. Discipline speelt hier ook een belangrijke rol. Ontdek hier hoe je in slechts 1 minuut meer discipline creëert.

Stap 3: Maak de lange termijn belangrijker dan de korte termijn

Geduldiger worden wordt makkelijker wanneer je meer lange termijn gaat denken. Opeens is het dan niet meer zo belangrijk om nu veel geld uit te geven aan uiteten (korte termijn plezier) of hetzelfde geld investeren voor de toekomst (lange termijn pijn).

Natuurlijk moet je voor jezelf een goede balans vinden tussen korte termijn plezier en lange termijn ‘’pijn’’. Feit is wel dat als je meer lange termijn gaat denken je automatisch meer het gevoel van controle zult krijgen. Simpelweg omdat je daardoor ook dingen laat staan en daarmee buiten je comfortzone gaat.

Meer geduld krijgen in de praktijk

De drie stappen uit dit artikel wil je zoveel mogelijk toepassen als je meer geduld wilt ontwikkelen. Des te vaker je het doet des te sneller dit proces zal gaan. Reken er echter op dat dit een proces van vallen en opstaan is.

Meer geduld krijgen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel