Meer je eigen ding doen met dit 4 stappenplan!

Meer je eigen ding doen kan soms lastig zijn. Je hebt immers ook nog allerlei andere verplichtingen en andere mensen om rekening mee te houden. Hoe krijg je het dan toch voor elkaar om meer je eigen ding te doen? Check het 4 stappenplan in dit artikel!

Iedereen wil iets van je, maar wat wil jij?

Meer je eigen ding doen is een proces en iets waar je jezelf in kunt ontwikkelen. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je nu niet voldoende ruimte voor jezelf hebt:

  • Onvoldoende grenzen stellen
  • Geen tijd maken én bewaken voor jezelf
  • Niet weten wat je graag zou willen doen
  • Gebrek aan hobby’s en passies
  • Moeite met nee zeggen

En zo zijn er nog een groot aantal redenen te bedenken. Meer je eigen ding doen klinkt makkelijk, maar in de praktijk is dat nog niet zo eenvoudig.

Wil jij meer je eigen ding doen? Check dan de video hieronder met het stappenplan en voorbeelden. Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Meer dingen doen die jij wilt doen: het 4 stappenplan

Hoe kun jij meer je eigen ding doen? Wat heb je daar wel of niet voor nodig? Je bent nu aangekomen bij het praktische stuk van dit artikel, dus laten we direct in het 4 stappenplan duiken!

Stap 1: Maak een ‘’eigen dingen lijst’’

Vrij veel mensen hebben geen idee wat ze écht willen. Daar is ook niets mis mee. Het kan echter wel enorm helpen om een lijst te hebben van dingen die je graag zou willen doen.

Neem dus eens een rustig moment de tijd om zo’n ‘’eigen dingen lijst’’ te maken. Noteer alles wat je leuk vindt om te doen en/of graag zou willen doen. Dat is de eerste stap. En please, neem er even goed de tijd voor!

Stap 2: Plan je ‘’eigen dingen’’

Nu is het tijd om je lijst erbij te pakken en een aantal van die leuke dingen in je agenda te plannen. Probeer niet té enthousiast van start te gaan, want dat kan je juist tegenhouden en demotiveren als je het dan toch niet doet.

Een goed advies is om met één ding te starten en dat consistent te blijven doen. Maak bijvoorbeeld één uur per week extra vrij om je eigen ding te doen en plan in dat uur één van de dingen die je graag meer zou willen doen. Check hier hoe je dit het beste volhoudt door meer zelfdiscipline te ontwikkelen in slechts 1 minuut.

.

Stap 3: Zorg ervoor dat jij je ‘’eigen dingen’’ doet

Schrijven en plannen is één ding, maar het ook daadwerkelijk uitvoeren is een hele andere tak van sport! Nu is het belangrijk om actie te ondernemen en jezelf accountable te houden. Ontdek hier hoe je zeker weten in de actiemodus komt!

Stap 4: Communiceer je ‘’eigen dingen’’ duidelijk aan je omgeving

Het kan zijn dat de dingen die jij voor jezelf wilt doen gevolgen hebben op je directe omgeving. Informeer die mensen over je plannen. Laat hun weten dat je een X aantal uren wilt besteden aan je eigen dingen. Gebruik vervolgens de andere stappen om dat ook te doen.

De kunst is om dicht bij jezelf te blijven

Als je structureel meer je eigen dingen wilt doen, dan is het ontzettend belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. En dat is vaak een grote uitdaging. Weet wat je wilt, verander jezelf niet en spendeer tijd aan jezelf. Iedereen zou dat goed kunnen gebruiken. Aan jou om het ook te doen.

Meer je eigen ding doen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel