Hoe je meer zelfdiscipline krijgt als ondernemer in 1 minuut

Meer zelfdiscipline als ondernemer, hoe doe je dat? Ondernemers zijn van nature geneigd ontzettend veel dingen tegelijk op te pakken. Toch weten we allemaal dat dit minder productief is. Hoe krijg je als ondernemer meer zelfdiscipline en focus op je belangrijkste doelen?

Uitstelgedrag versus discipline

Vind jij van jezelf dat je vaker iets uitstelt dan je zou willen? Uitstelgedrag is het tegenovergestelde van discipline. En het kan je tegenhouden om écht grote resultaten te boeken.

In de video ontdek je hoe jij meer zelfdiscipline als ondernemer krijgt. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe krijg je meer zelfdiscipline als ondernemer?

Dit is één van de meest gestelde vragen die ik krijg. Meer actie ondernemen zou bovenaan de to do lijst van jou moeten staan.

Toch is de kans groot dat je nog iets boven ‘’actie ondernemen’’ hebt staan. En dat is ‘’inspiratie zoeken’’ óf ‘’informatie zoeken’’. Je bent bijvoorbeeld Youtube video’s aan het kijken, Instagram posts aan het lezen of tien keer je Whatsapp aan het checken.

Allemaal afleidingen die je tegenhouden. Met meer zelfdiscipline zou je dit simpele voorbeeld beter kunnen aanpakken. Maar hoe krijg je meer zelfdiscipline als ondernemer?

Wil jij ook graag mentaal sterker worden? Ontdek deze 5 praktische tips!

Hou het simpel

Hoe zou jij het vinden als je met slechts 1 minuut per dag elke dag een beetje meer discipline krijgt? En steeds kunt blijven opbouwen? Wat voor impact zou dat op de rest van je leven maken?

En ik ga je vertellen dat het kan. Is het makkelijk? Nee. Is het simpel? Ja. Ik neem je mee naar bovenstaande voorbeeld. Stel je voor dat je wilt stoppen met continu op social media kijken. Wat voor afspraak kun je dan met jezelf maken? Precies. Stoppen. En precies dat werkt dus niet…

Waarom niet? Omdat de stap vaak te groot is. Je houdt het wel even vol, maar niet continu. Wat gebeurt er als je die stap kleiner maakt? Bijvoorbeeld door te zeggen dat je het eerste uur van de dag niet op de mobiel wilt kijken? Zou dat simpeler zijn?

Dit is wat ik noem de 1 minuutactie. Door elke dag deze actie uit te voeren bouw je meer discipline. En met die discipline bouw je nieuwe positieve gewoontes en resultaten.

De grootste valkuil

Er is één grote valkuil: teveel doelen tegelijk willen aanpakken. En dat kun je voorkomen door slechts in 1 minuutactie per keer te doen. En ja, dat betekent ook dat je bijvoorbeeld deze maand maar één gewoonte veranderd.

Maar wat wil je liever? Nu heel veel gewoontes veranderen en over een paar weken terugvallen in oud gedrag? Of één gewoonte per keer pakken, dit zo lang blijven doen tot het een gewoonte is en dan doorgaan naar de volgende?

Meer zelfdiscipline als ondernemer opbouwen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel