Mentale fitheid oefeningen? 4 Tips voor een sterkere mindset!

Mentale fitheid oefeningen kunnen je helpen om mentaal sterker te worden. Hierdoor kun je meer discipline en doorzettingsvermogen ontwikkelen. En ook in mindere tijden beter met tegenslagen omgaan. In dit artikel 4 mentale fitheid oefeningen waar je direct mee kunt starten!

Wat is mentale fitheid? (+ betekenis)

Mentale fitheid is het vermogen waarin iemand met tegenslagen om kan gaan én kan blijven doorzetten op doelen. Wanneer jij bijvoorbeeld je eigen bedrijf wilt beginnen, maar allerlei tegenslagen te verwerken krijgt. Ga jij dan door of stop je snel?

Wil jij je mentale fitheid trainen? In de video deel ik aan aantal mentale fitheid oefeningen die je hierbij kunnen helpen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

4 Mentale fitheid oefeningen

Er is goed nieuws. Je mindset en mentaliteit kun je trainen! Hieronder vind je 4 mentale fitheid oefeningen die direct in de praktijk kunt toepassen.

Mentale fitheid oefeningen [1/4]: Leef met een missie

Deze zal je niet vaak voorbij zien komen in rijtjes om je mindset te verbeteren. Toch is dit naar mijn mening één van de belangrijkste oefeningen die je kunt doen om je mentale kracht te vergroten.

Wanneer je écht weet wat je wilt, dan is opgeven geen optie meer. Je zult dan ook – wat er ook gebeurd – blijven doorgaan met het najagen van jouw doelen. Ontdek wat je écht wilt met deze 3 krachtige levensvragen.

Mentale fitheid oefeningen [2/4]: Onderschat de kracht van mentale gezondheid niet

Je mentale kracht is veel meer dan alleen blijven doorzetten op je doelen. Het gaat ook over je bewustzijn. Een bewuster leven leidt tot een gelukkiger leven.

Daarnaast is je mentale gezondheid belangrijk om op de lange termijn gewoontes te ontwikkelen die vóór je werken in plaats van tegen. Zo is bij afvallen je mentale kracht (de gewoonte ontwikkelen om 3x per week te sporten) minstens zo belangrijk als je fysieke kracht (nu op motivatie 3x per week sporten, maar er geen gewoonte van maken).

Deze 5 praktische tips maken je direct mentaal sterker.

.

Mentale fitheid oefeningen [3/4]: Vind de balans tussen hard werken en ontspannen

Het is heel makkelijk om overweldigt te raken door de vele ideeën, plannen of doelen die je hebt. Hard werken voor je doelen is belangrijk en goed om te doen, maar vergeet niet om ook regelmatig te ontspannen.

Hoe ziet jouw balans eruit? Schiet jouw weegschaal meer uit naar hard werken of ontspannen? En wat kun jij doen om dit meer in balans te brengen? Werk je te hard, dan is de uitdaging om meer te ontspannen. Ben je te lui, dan is het juist je uitdaging om meer in actie te komen. Overwin je uitstelgedrag en kom meer in actie met deze 17 tips.

Mentale fitheid oefeningen [4/4]: Laat minder prikkels toe

Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om afgeleid te worden. De prikkels vliegen je om de oren: social media, het nieuws, de prestatiemaatschappij en mensen die iets van je willen of moeten. Voordat je het weet word je geleefd door de waan van de dag.

Laat daarom minder interne en externe prikkels toe. Maak afspraken met jezelf wanneer je wel en niet op je mobiel mag kijken (en hou je hier ook aan). En vergeet ook niet om afspraken met anderen te maken. Zet prioriteiten en leer nee zeggen. Claim je eigen tijd, want die is enorm belangrijk. Beter leren focussen doe je zo.

Je mentale kracht verhogen in de praktijk

Het is goed om aan je mentale kracht te werken. Veel mensen doen dit in de eerste dagen ook wel, maar dan vallen ze tóch weer snel terug in oud gedrag.

Je mentale fitheid trainen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel