Hoe Begin je met Backpacken: Mijn Eerste Backpackreis (deel 1)

Mijn eerste backpackreis komt steeds dichterbij. Wat gaat er gebeuren?

Once a year, go someplace you’ve never been before – Dalai Lama

Wat zou jij doen als je te horen kreeg dat je nog maar 1 jaar te leven hebt?
Als ik mensen train of coach stel ik meestal deze vraag. Wat mij betreft komt deze vraag heel dicht bij datgene wat je echt wilt met je leven. Één van de dingen die ik zou noemen is backpacken.

P.S. Dit blog maakt onderdeel uit van de reeks ‘Mijn backpackreis door Zuidoost-Azië: Waarom reizen goed is voor je persoonlijke ontwikkeling en mindset‘. Van augustus t/m december 2015 maakte ik mijn droomreis door Zuidoost-Azië. Ik leerde er veel over mezelf. Het is een belangrijke inspiratie voor me geweest om andere jongeren te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit is deel 1 van de reeks. Veel plezier met het lezen van de reeks!

Bucketlist: mijn eerst backpackreis

Backpacken staat bovenaan mijn bucketlist en ik heb hard gewerkt om mijn reis mogelijk te maken. Genieten van het leven, de vrijheid en de nieuwsgierigheid naar andere culturen en mensen. Dat zou ik graag willen!

Mijn eerste backpackreis door Zuidoost-Azië

Zo! Tussen alle voorbereidingen door en op belangstelling van familie en vrienden werd het tijd om mijn reisblog aan te maken. Ik vertrek 5 augustus 2015 richting Thailand, Bangkok. Na een tussenstop van 15 uur in Dubai (dat lijkt me een dagtrip waard!) zal ik 7 augustus diep in de nacht arriveren in Bangkok.

Hier blijf ik vijf dagen om het beste van de stad te zien (google maar eens: floating market, Wat Pho en Grand Palace). Na Bangkok vlieg ik door naar Indonesië waar ik aankom in de hoofdstad van het enorme eiland Sumatra, Medan.

Hier start mijn reis van 3 maanden rondtrekken door Indonesië om daarna terug te keren naar Thailand voor nog een maand reizen.

Adrenaline

Als ik de berichten die ik lees mag geloven ga ik oerang oetans, varanen, olifanten, dolfijnen, schildpadden en nog veel meer dieren in het wild (!) zien.

Ik heb geen idee waar ik terecht kom of wat er precies gaat gebeuren. Mensen die mij kennen weten dat ik altijd van structuur hou. Juist dit zal ik niet hebben ver van huis. Spannend dus!

Terug naar het backpackavontuur

Drie maanden Indonesië betekent voor mij rondreizen door Sumatra, Java, Bali, Lombok en hopelijk ook Flores. Het betekent ook de ontdekking van een nieuwe wereld.

Na drie maanden Indonesië keer ik terug naar Bangkok om nog een maand door Thailand te reizen. In deze maand wil ik me meer gaan verdiepen in het Boeddhisme gecombineerd met de culturen van de Indonesiërs en Thainezen. En natuurlijk wil ik nog veel meer zien van deze landen!

Hoe begin je met backpacken: de voorbereiding!

Ik merk dat ik nog veel meer wil vertellen en dat zal ik in mijn volgende blogs ook zeker gaan doen! Voor nu ga ik druk aan de slag met mijn voorbereidingen. Er is nog veel werk aan de winkel.

Als ik ergens al achter ben gekomen, dan is het wel dat er heeeel veeel geregeld moet worden voor een backpackavontuur!

Wil jij meer weten over mijn reis?

 

Wil jij makkelijker op de hoogte blijven van mijn blogs? Dat kan!

Bespaar tijd en meld je aan via onderstaande button. Zo ontvang je wekelijks mijn gratis blog met tips om een leven met meer vrije tijd te krijgen!
[yikes-mailchimp form=”1″]

 

Over Leroy

Leroy Seijdel is de enige tijdgever van Nederland. Hij geeft je de tijd om tijd te nemen voor jezelf. Het is zijn missie om jou inzicht en inspiratie te geven in wat je écht wilt, je missie, zodat je bewust aan je eigen succes en geluk kan werken.

Gedurende zijn studie, werk en reis door Zuidoost-Azië heeft hij jarenlange ervaring opgedaan in dit vakgebied. In 2015 werd hij verkozen tot Beste Student Bedrijfskunde MER. Ondertussen coachte hij honderden mensen, van directeuren tot studenten, naar een succesvol en gelukkig leven. Hij is een Personal Development Teacher en helpt mensen verder in hun persoonlijke ontwikkeling en mindset.