Mijn eerste keer floaten: wat is het en wat zijn mijn ervaringen?

Wat is floaten en wat is de reden dat ik dit heb gedaan? In dit artikel mijn eerste keer floaten en mijn ervaringen!

Wat is floaten?

Floaten is drijven in een floatcabine met zoutwater en zonder externe prikkels. Dit betekent geen geluid en licht. Je wordt volledig buitengesloten van de wereld. Althans, dat is het gevoel dat je krijgt.

Je zou het ook kunnen vergelijken met een soort powermeditatie van 1 uur. In de video hieronder vertel ik over mijn eerste ervaringen mijn floaten.

Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Mijn float ervaringen

Met meditatie heb ik al aardig wat ervaring opgedaan wat ook van pas komt bij het floaten. Zo deed ik eerder al eens een 7-daagse meditatie retraite in Thailand. Het is de bedoeling dat je helemaal tot ontspanning komt.

Dit is ook goed gelukt. In het begin was het even wennen om te drijven in het water en tot rust te komen. Maar dat is ook normaal. Dat de cabine zich helemaal afsloot voelde wel even beklemmend.

Rustig blijven ademen en er is verder niets aan de hand. Toen ik hier eenmaal aan gewend was kon ik langzaam alles ontspannen. En daar lig je dan voor 60 minuten in een afgesloten ruimte.

Toen ik er weer uitkwam voelde ik me heel zen. Ik wilde ook even met niemand praten. Gewoon even lekker rustig bijkomen. Ik merkte ook tijdens het floaten dat ik veel meer stress had dan ik had verwacht. Mijn schouder bleven maar strak staan van de spanning. Dat was erg jammer. En tegelijkertijd een goede eye-opener!

1 uur floaten staat gelijk aan 8 uur slaap

Geen idee of het waar is. Maar wetenschappelijk onderzoek schijnt aan te tonen dat 1 uur floaten gelijk staat aan 8 uur slaap. Je doet dus een soort powernap tijdens het floaten.

Ik vond het heel vet om een keer mee te maken. En wellicht dat ik dit in de toekomst ook wel vaker ga doen. Wat ik heel bijzonder vindt aan het floaten is dat je helemaal afgezonderd wordt van externe prikkels.

Wanneer ervaar je dit nu? Je hoort altijd wel iets. Waar je ook bent. De enige keer dat ik ook helemaal buiten de ‘’bewoonde prikkels’’ was, was tijdens mijn meditatie retraite. Zo’n moment kun je bijna alleen nog maar zelf creëren door een retraite te doen. Of dus door te floaten. Óf – maar dit is vaak al wat lastiger – zelf een plek op te zoeken waar je dus ook helemaal afgezonderd bent.

Floaten: ook iets voor of niet?

Heb jij ook weleens een floatsessie gedaan? Of heb je hier nog vragen over? Laat het me dan hieronder even weten. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

.

Boekentips artikel