Het ‘Minder Beter Doen’ Principe: De Sleutel Naar 10x Focus

Minder beter doen. Vind jij dit ook lastig om te doen? Ik heb gemerkt dat mensen het lastiger vinden om minder te doen dan meer te doen. Vreemd? Of toch niet? Vandaag neem ik de kracht van het ‘’minder beter doen’’ principe met je door!

De grootste valkuil van minder beter doen

Minder beter doen mag dan simpel lijken. Het is tegelijkertijd ook moeilijker dan we denken. Duizenden taken, ideeën, inzichten en doelen zitten dagelijks in ons hoofd. Het is zoooo makkelijk om afgeleid te worden en van alles een beetje te doen.

In de video hieronder leg ik uit waarom het ‘minder beter doen’ principe mij 10x meer focus heeft gegeven. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Mijn manier van minder beter doen

Tijdens mijn studieperiode en het begin van mijn ondernemerschap wilde ik heel veel verschillende dingen doen. Teveel. Ik had niet de tijd om alles te doen wat ik wilde doen.

In het begin van het ondernemerschap kwam ik er al vrij snel achter dat deze strategie van ‘’zomaar’’ wat doen niet werken. Ik moest dus met iets anders komen.

Toen besloot ik mijn business en leven op te delen in een beperkt aantal doelen. En hele kleine doelen voor mezelf te stellen. In het artikel ‘Discipline leren? Verander je gedrag in 1 minuut!’ leg ik uit hoe ik die kleine stapjes toepaste en nu nog steeds toepas.

.

Minder beter doen projecten

Ik begon mijn taken op te splitsten in verschillende grote projecten. Zo ging ik niet meer én blogs schrijven, video’s maken en podcasts maken. Nee. Ik ging alleen maar blogs doen.

En ik bleef dit net zolang doen totdat ik dit heel snel kon. Na het schrijven van ongeveer honderd artikelen voor mijn website – en een gewoonte van maken van het schrijven – ging ik over op mijn volgende project: video’s maken!

Hier deed ik precies hetzelfde mee. Ik ging maandenlang alleen maar video’s maken. Zo kon ik mijn ‘’video skills’’ snel verbeteren, sneller content maken en deze ook weer direct publiceren. Ontdek in 3 stappen de 1 minuutstrategie om super simpel productief te worden.

En dit allemaal terwijl ik ook het bloggen bleef doen. Dit koste me immers veel meer tijd dan in de beginfase. Wat ik toen in de beginfase alleen aan schrijven deed kon ik nu doen met schrijven én video’s maken!

De kracht van consistentie

Hier komt de kracht van consistentie om de hoek kijken. Het is ontzettend belangrijk om eerst veel meer te doen van hetzelfde. Is dit een gewoonte geworden? Dan kun je door naar het volgende onderdeel!

De kracht van minder beter doen is dus eigenlijk de kracht van consistentie inzetten en benutten. Hoe beter je dit doet des te minder je hoeft te doen. Dit geldt ook met andere onderdelen binnen je business. Waar haal jij 80% van je winst vandaan? Ga dat méér doen.

Het ‘minder beter doen’ principe toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel