Mindset in het dagelijks leven trainen. Hoe Doe Je Dat?

Mindset in het dagelijks leven trainen is dé manier om meer uit jezelf te halen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun in het dagelijks leven je mindset trainen? Wat werkt wel en wat niet?

De basis van mindset training

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar negatieve gedachtes konden – en nu soms nog – heel snel bij mij naar boven komen. Twijfelen, piekeren, perfectionistisch gedrag en uitstelgedrag vertonen. Het zijn dingen waar wij als mensen niet mega trots op zijn.

In de video leg ik uit hoe jij je mindset in het dagelijks leven kunt trainen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Van negatieve naar positieve mindset

Één van de grootste valkuilen voor het ontwikkel van een positieve mindset is snelheid. We denken vaak dat we – als we een paar dagen iets trainen – ‘het daarna wel kunnen’. Helaas werkt het niet zo.

Het trainen van je mindset in het dagelijks leven kost veel tijd, geduld en discipline. Onze gewoontes maken onze mindset. Hoe we 1 ding doen is hoe we alles doen.

Wil jij dankbaarder worden voor het leven dat je hebt? Schrijf elke dag iets op waar je dankbaar voor bent. Wil je meer energie? Ga elke dag meer bewegen. Wil je meer kennis? Ga elke dag meer lezen.

Het is heel simpel. Ga meer doen van wat jij wilt hebben. Een mindset kun je niet kopen, die creëer je. En dat kan al met deze 3 krachtigste mindset oefeningen.

.

Langzaam vs snel groeien

Het ontwikkelen van een positieve mindset is een proces gericht op de lange termijn. De groei zal langzaam gaan. Het gaat er ook veel meer om dat we genieten van het proces in plaats van het doel.

Sterker nog. Onze mindset in het dagelijks leven trainen is een levenslang proces. Het zal nooit stoppen. En dat hoeft ook niet. Zo kunnen we altijd blijven groeien!

Denk er eens over na. Groei jij nu langzaam of snel? Gewoontes veranderen doe je niet snel. Het vergt tijd. Maar wees eens eerlijk. Wat wil jij liever?

Nu tijd besteden aan social media (snel) of die tijd nu besteden aan een blog (langzaam) waar je misschien over een paar jaar iets aan hebt?

Geduld is een schone zaak

Gewoontes veranderen kost nu eenmaal tijd. Ik sta nu bijvoorbeeld elke dag om 6 uur op omdat ik daar in het verleden voor een paar maanden ELKE DAG focus op heb gehad.

Hetzelfde geldt voor het feit dat ik nu minimaal 4x in de week sport, of elke dag mijn visualisatieoefeningen doe. Ik kan het niet meer vergeten omdat het nu in mijn systeem zit. Maar dat gebeurde niet van de één op de andere dag.

Hoe wil jij je mindset in het dagelijks leven verbeteren? En met welke gewoontes kun jij starten? Start met één ding tegelijk en werk daar net zolang aan totdat het een gewoonte is.

Je mindset in het dagelijks leven ontwikkelen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel