Mindset training: hoe je in actie komt en blijft!

Mindset training is een vaardigheid die we allemaal onder de knie kunnen krijgen. Ik geloof dat wij onze mindset kunnen ontwikkelen zoals wij deze graag willen hebben. En als dat lukt komen we stap voor stap meer in actie!

Mindset en gewoontes

Ik vind het altijd razendsnel interessant om me bezig te houden met de vraag: ‘’wat maakt het verschil tussen succesvolle en niet succesvolle mensen?’’ En met succes heb ik het niet per definitie over geld verdienen.

In de video hieronder leg ik uit hoe jij succesvol wordt met mindset training. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Ik heb het over ‘’een leven leiden zoals jij dit graag wilt leiden’’. Wat betekent succes voor jou? Wat voor definitie zou jij eraan geven? Er is geen goed of fout voor deze vraag. Het is jouw antwoord.

Succesvolle mensen weten precies wat zij onder succes verstaan, en leren zichzelf de mindset aan om te leven volgens hun definitie van succes.

De mindset van succesvolle vs niet succesvolle mensen

Succesvolle mensen doen elke dag aan mindset training. Ze hebben bepaalde gewoontes om zichzelf iedere keer in die groei mindset te zetten. Voorbeelden:

 • Ze staan vroeg op
 • Ze sporten regelmatig
 • Ze zijn 100% gefocust op werk óf privé
 • Ze stellen doelen en nemen elke dag actie

Niet succesvolle mensen ontwikkelen andere gewoontes dan succesvolle mensen. Voorbeelden:

 • Ze snoozen
 • Ze sporten af en toe
 • Ze laten zich snel afleidingen en zeggen overal ja tegen
 • Ze stellen geen concrete doelen

Deze lijst kunnen we oneindig lang maken. Mindset training begint bij jouw gewoontes. Welke gewoontes heb jij? En wat wil jij daaraan veranderen?

Mindset training voor succes

Één van de belangrijkste onderdelen van mindset training is het opschrijven van jou belangrijkste woorden. Je kunt hierbij denken aan gezondheid, succes, geluk, persoonlijke ontwikkeling, fitheid enzovoort.

En maak dan een definitie van wat jij hieronder verstaat. Wat betekent gezondheid voor jou? Wanneer ben je gezond? Als je vroeg opstaat? Geen lichamelijke klachten hebt? Minimaal drie keer in de week sport? Een combinatie van dit en nog meer? Of hoeft dit voor jou niet om gezond te leven?

Ook hier is geen goed of fout. Jij bepaalt wat gezondheid voor jou betekent, en pas daarna kun je in actie komen. Een voorbeeld: ‘’gezondheid betekent voor mij dat ik zowel lichamelijk als geestelijk de energie heb om mezelf dagelijks te verbeteren’’. Vervolgens kun je invulling geven aan deze definitie door leefregels uit te werken.

Definities en leefregels vormen onze mindset

De overtuigingen die we hebben bepalen of we een overwegend positieve of negatieve mindset ontwikkelen. Met definities en leefregels creëren we onze eigen overtuigingen. Hoe concreter deze zijn des te meer actie je zult ondernemen.

Een voorbeelden van leefregels op de definities / kernwaarde gezondheid:

 1. Ik inspireer mezelf door elke ochtend om 6 uur op te staan en het eerste uur van de dag aan mijn ochtendritueel te besteden.
 2. Ik beweeg minstens 30 minuten per dag
 3. Ik neem elke dag 3 bewuste stiltemomenten en focus me op dit momenten op mijn ademhaling.

Door onze leefregels op te stellen weten we precies wat we onder gezondheid verstaan. Nu hoeven we alleen deze gewoontes nog te ontwikkelen. Helaas gaat dat niet van de ene op de andere dag, maar stap voor stap is dit wel degelijk te ontwikkelen. Lees hier hoe je meer discipline ontwikkelt om gewoontes te veranderen in 1 minuut.

Train je mindset en kom in actie

Nu is het aan jou om in actie te komen. Welke definities zijn belangrijk voor jou? Wat zijn jouw belangrijkste waarden? Schrijf ze op papier en werk ze uit. Wat betekent deze waarde voor je? Welke leefregels horen voor jou onder deze waarde?

Start vervolgens met gewoontes ontwikkelen door bij één leefregel te starten. Ga net zolang door totdat je weet dat een gewoonte is geworden. En ga dan door naar de volgende. Zo blijf jij jezelf ontwikkelen. En daarmee ook je mindset.

Wil jij meer mindset training? Weten hoe je deze theorie in de praktijk toepast? En hoe jij dit stap voor stap doet? Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe jij jouw mooiste doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel