Mindset veranderen met het 3 stappenplan

Mindset veranderen. Hoe doe je dat? En hoe werkt het? Iedereen heeft het er weleens last van. Het gaat even niet zoals het hoort te gaan. Onze gedachten zwerven door ons hoofd en we komen er niet vanaf. Hoe kunnen we onze mindset in deze situaties veranderen?

Negatieve mindset veranderen

We leven in een wereld waarin de waan van de dag overheerst. Neem alleen al het opstaan. We staan op met onze mobiel of kijken op de televisie het nieuws. Wat we ons niet realiseren is dat deze ogenschijnlijke kleine gewoontes een grote impact hebben op onze mindset.

In de video hieronder leg ik het 3 stappenplan uit om je mindset positief te beïnvloeden. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Scroll op de mobiel of televisie kijken geven weinig tot geen energie. Sterker nog. In het laatste geval krijg je ook nog eens veel negatieve energie. Ongeveer negentig procent van het nieuws is negatief nieuws.

En negatief nieuws zorgt voor negatieve energie. Wat weer leidt tot een negatieve mindset, of zoals ze dat in de wetenschap noemen, een fixed mindset. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden laten we ons nog talloze keren afleiden. Social media. Mailtjes beantwoorden. Inlopende collega’s, klanten, kinderen of vrienden. Overal zijn afleidingen.

PS: Zoek jij een goed boek over het veranderen van je mindset? Dit boek veranderde alles voor mij.

Hoe verander je je mindset?

Wat kunnen we doen om onze mindset te veranderen? Hoe ontwikkelen we een positieve mindset? En welke oefeningen passen hierbij?

Allereerst moeten we weten welke negatieve gewoontes we nu hebben, en waar we iets aan willen doen. Je krijgt wat je vraagt. Als we niets willen veranderen gebeurt het ook niet. Met de 3 krachtigste mindset oefeningen verbeter je direct jouw gedachten.

Wat wil jij veranderen? Hoe zien jouw gewoontes eruit? Welke gewoontes wil jij veranderen? Stel je voor dat we opstaan met onze mobiel in onze hand. Het eerste wat we doen is social media checken. En dit wil je niet meer. Wat kun je dan doen?

De verandering van negatieve naar positieve mindset

Begin de negatieve mindset te veranderen voor een positieve door gewoontes te doorbreken. Vervang het negatieve door iets positief. Vervang social media bijvoorbeeld voor een inspirerend boek, mediteren, wandelen of iets anders wat jou positieve energie geeft.

Dit is een belangrijke eerste stap. Kom uit de waan van de dag en ga nadenken over wat, en hoe je iets wilt veranderen. Zo kun je stap voor stap een sterke mindset in het dagelijks leven trainen.

.

Positieve mindset ontwikkelen

Een positieve mindset ontwikkelen is niet iets wat je ”even” in één dag doet. Daar heb je discipline, geduld en tijd voor nodig. En laten dat nu precies de dingen zijn waar we het vaak zo moeilijk mee hebben.

Mocht dit herkenbaar voor je zijn, probeer dan eens in kleine stappen aan je mindset te werken. Een voorbeeld: verlang niet van jezelf dat je binnen één maand tien kilo afvalt, maar verspreidt die tijd eens uit over tien maanden.

Dit lijkt op het eerste oog langer te duren. Toch is dat niet het geval. Je geeft jezelf nu de tijd en ruimte om de juiste mindset én gewoontes aan te leren. Alleen met kleine stappen en doelen kun je structureel grote veranderingen neerzetten. Zo krijg je meer discipline en verander jij je gedrag in slechts 1 minuut.

Je mindset positief beïnvloeden: het 3 stappenplan

Er is iets waar we veel te weinig aandacht aan besteden: jij. En dan vooral jouw succesmomenten. Hoe vaak geef jij jezelf een schouderklopje? Met het onderstaande 3 stappenplan kun je dit niet meer missen:

  1. Begin met een succes. Start je dag eens met iets waar je goed in bent. Zeg dat ook tegen jezelf. Waar ben jij goed in? Wat voor succesmomenten heb jij de afgelopen jaren gekend? Waar ben je trots op? Haal die momenten naar boven en vertel ze tegen jezelf. Elke dag opnieuw. Herinner jezelf aan de positieve kanten die je hebt. Zo train je jezelf alvast voor een positieve mindset!
  2. Herinner een succes. Nu we toch bezig zijn, willen we onze mindset het liefst zo snel mogelijk veranderen. We kunnen dit proces versnellen door vaker en meer aan onze successen te denken. Denk dus ook tussen de middag aan iets waar je goed in bent.
  3. Eindig met een succes. Voor het slapen is een uitstekend moment om je mindset nog meer te verbeteren. Denk eens na over de succssen van vandaag of de afgelopen dagen. Wat heb je goed gedaan? Dwing jezelf naar iets positiefs te kijken. Ook kleine dingen tellen (bijvoorbeeld dat je vandaag de moeite hebt genomen om op te staan ;))

Mindset oefeningen blijven toepassen

Je mindset veranderen is simpel maar daarmee nog niet makkelijk. Teveel doelen kunnen je tegenhouden om in actie te komen. Te weinig doelen kunnen je lui maken. Het is belangrijk om hier een juiste balans in te vinden.

Wil jij je mindset stap voor stap verbeteren? Download direct De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe jij elk doel bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips Artikel