Waarom minidoelen het geheim zijn voor groot succes

Minidoelen. Gebruik jij ze al? Zo ja, hoe vaak? Dagelijks, wekelijks of eens in de zoveel tijd? En wat zou er gebeuren als je elke dag met minidoelen aan de slag gaat?

De lastige bergtop

Denk jij dat er meer in je zit? Heb je grootse plannen en ideeën maar maak je weinig af? Maak je geen zorgen. Je bent lang niet de enige.

Het is gek. Hoe meer we willen en hoe groter we dromen des te minder we afronden. We kunnen dit het beste vergelijken met de bergtop waar je naartoe wilt.

Die bergtop kunnen we te hoog maken voor onszelf. Met een averechts effect. We zien de bergtop en durven geen stap voorwaarts te zetten.

We vragen ons af. Hoe kan ik bij de bergtop komen? Is de bergtop niet te hoog gegrepen? Waarom lukt het me niet om in actie te komen?

De kracht van minidoelen

Minidoelen zijn kleine positieve doelen die we simpel elke dag kunnen uitvoeren. Het gaat om doelen waar we minimaal 1 minuut de tijd voor nemen.

En wees eerlijk. Iedereen heeft toch 1 minuut per dag om te werken aan zijn of haar belangrijkste doel?

Ik hoor je denken. Slechts 1 minuut? Ja, slechts 1 minuut. Het probleem is namelijk niet die berg. Het probleem zit in ons hoofd. De gedachten die wij over onze grote doelen en dromen hebben. Verander je gedachten, verander je mindset.

Met minidoelen veranderen we onze negatieve mindset in een positieve. Een mindset waarin we wél geloven dat we het kunnen. Bekijk de video om te zien hoe je snel een positieve mindset ontwikkeld.

Vond je dit een leuke video en wil je nóg meer gratis tips? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal.

.

Minidoelen stellen in de praktijk

Ik snap wat je denkt. Leuk en aardig in de theorie maar hoe breng je  dit in de praktijk? Goede vraag. Daar hebben we De Magie van 1 Minuut voor nodig.

Isabel heeft als doel om meer tijd voor haarzelf te nemen. Met meer tijd voor haarzelf wil ze eindelijk haar eigen bedrijf starten. De eerste vraag die Isabel stelt is een goede vraag: hoe kan ik meer tijd voor mezelf vrijmaken?

Ze maakt een lijst van tijdverspillers. Bovenaan de lijst staat haar mobiel. Als ze heel eerlijk is naar haarzelf kijkt ze meer dan 2 uur per dag op haar mobiel. Dit vindt ze zonde. Ze wil beginnen met elke dag 1 uur tijdwinst te boeken.

Dit is haar minidoel. Wat zou er gebeuren als ze dit het hele jaar volhoud?

.

Haar resultaat over één jaar is een tijdwinst van meer dan negen fulltime werkweken! Zou ze daarmee een eigen bedrijf kunnen starten? Of op zijn minst een start kunnen maken? Natuurlijk!

Nog meer succes

Minidoelen stoppen hier niet. Als Isabel nog sneller haar eigen bedrijf wilt starten, dan kan dit. Ze kan kijken of ze nog meer minidoelen kan stellen. En ook daar weer tijdwinst in boeken.

Bijvoorbeeld door 1 uur eerder op te staan dan ze nu doet.

.

De mogelijkheden zijn onbegrensd met minidoelen. Denk jij dat er meer in je zit? Wil je meer succes? Meer tijd voor jezelf? Meer innerlijke rust? Meer focus?

Bereik je mooiste doelen met het 1 minuut stappenplan.

Boekentips artikel