Moeite met alleen zijn? Zo kun je er meer van genieten!

Moeite met alleen zijn? Dan ben je niet de enige! Veel mensen vinden het lastig om alleen te zijn. Vrij logisch ook. We zijn immers opgegroeid in een leven waarin we vrijwel altijd omringt zijn met andere mensen. Toch is het enorm krachtig wanneer je meer kunt genieten van alleen zijn!

Hoe kun je leren om alleen te zijn?

Alleen zijn is iets anders dan eenzaam zijn. Goed alleen kunnen zijn is iets positiefs. Het betekent dat je geen andere mensen nodig hebt om jezelf te vermaken. En dat maakt je onafhankelijker, vrijer en krachtiger.

Daarentegen is eenzaamheid juist een negatiever begrip. Dit betekent dat je het lastig vindt om alleen te zijn en daar eigenlijk niet van kunt genieten. Je gaat jezelf zielig vinden, wordt onzeker en kunt steeds meer in je hoofd gaan zitten.

Gelukkig kan iedereen leren om alleen te zijn én daar van te genieten. In de video hieronder lees je een paar praktische tips om dat zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Wat te doen als je niet alleen kunt zijn? 2 Super krachtige tips!

Als je het moeilijk vindt om alleen te zijn, dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Ga direct aan de slag met de tips hieronder.

Tip 1: Confronteer jezelf

Niet goed alleen kunnen zijn betekent vaak dat je niet tevreden bent met jezelf. Door jezelf hiermee te confronteren kun je er beter aan werken. Word meer mindful voor alle taken die je uitvoert. Wil jij je concentratie verhogen? Dit is de ultieme boost!

Wat doe jij wanneer je alleen bent? Hoe voel jij je op die momenten? Zoek je direct een afleiding op of kun je oprecht genieten van die momenten? Wees je bewust van je gedachten wanneer je alleen bent. En probeer vervolgens meer mindful te worden met je taken.

Wanneer je een boek aan het lezen bent, probeer je dan ook echt te focussen op het boek (en niet op andere dingen). Hoe meer je dit kunt trainen des te minder alleen jij je zult voelen.

Tip 2: Doe meer van wat je leuk vindt

Moeite met alleen zijn? Ga meer leuke dingen doen! Het klinkt heel simpel, maar toch is het soms lastig om écht de tijd te pakken voor dingen die je leuk vindt. Vaak komen er allerlei excuses waarom iemand niet kan doen wat hij of zij leuk vindt. Laat dat niet jou zijn. Ontdek hier de 17 beste tips om direct uitstelgedrag aan te pakken.

.

Wat vind jij allemaal leuk om te doen? Welke dingen zou je meer willen doen dan je nu doet? En hoe kun je beetje bij beetje meer tijd vrij maken voor die activiteiten? Een groot voordeel van alleen zijn is dat je die tijd kunt benutten om jezelf te ontwikkelen in wat jij wilt doen.

Wil jij een betere danser worden? Ga lekker dansen. Wil jij meer weten over beleggen? Volg een opleiding over beleggen. Wil jij een marathon lopen? Start met trainen. Er zijn zoveel leuke dingen die je alleen kunt, dus gebruik die tijd lekker om dat ook te doen.

De kracht van het alleen zijn

Genieten van alleen zijn is een enorme kracht. Hoe meer geluk jij uit jezelf kunt halen des te meer je het kunt geven aan anderen. Tijd voor jezelf nemen én daar volledig blij mee zijn is daar een belangrijke voorwaarde voor.

Gelukkig alleen zijn mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel