Money Master The game Boekrecensie – Tony Robbins

Money Master The Game is geschreven door Tony Robbins. Het is een boek over financieel management en hoe je dit persoonlijk het beste kunt regelen.

Een boek over geld verdienen, sparen en financieel management

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Money Master The Game. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit Money Master The Game

Het boek is – op moment van schrijven – helaas nog niet in het Nederlands verkrijgbaar. In deze Nederlandse boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: Ken je getal

Weet hoeveel jij wilt verdienen. Het klinkt simpel. Toch hebben veel mensen geen idee hoeveel zij nodig hebben om hun ideale leven te kunnen leven. Een bedrag dat vaak veel lager ligt dan ze zelf denken!

Welk maandelijks bedrag heb jij nodig om alles te kunnen wat jij wilt? En wat kun je doen om dit bedrag stap voor stap te realiseren? Dan pas maak je een plan en kom je in actie.

Bouw een online passief inkomen op met deze 4 tips.

Inzicht 2: De beste financiële beslissing die je kunt nemen

Financiële onafhankelijkheid bereiken doe je door één belangrijke beslissing zo vroeg mogelijk te nemen: maak de switch van consument naar eigenaar. Volgens Tony Robbins komt dit in de basis op het volgende neer: koop geen iPhone (consument) maar koop liever een aandeel in Apple (eigenaar).

Dit aandeel is een investering waar jij op de lange termijn geld mee verdiend. De iPhone is alleen maar een kostenpost. Denk bij je uitgaven meer in termen als ‘’hoe word ik eigenaar?’’ in plaats van ‘’hoe word ik consument?’’

Inzicht 3: De beste investeringsbeslissing die je kunt nemen

Zorg – wanneer je wilt investeren – voor genoeg risicospreiding. Koop niet alleen maar aandelen van één bedrijf. Dit is volgens Tony Robbins veel te riskant. Volgens hem is het beter om meerdere aandelen van verschillende bedrijven te kopen. Tegenwoordig kan dit heel makkelijk gedaan worden via indexfondsen. Robbins heeft hier een compleet boek over geschreven genaamd ‘’Unshakeable’’.

Ook is het belangrijk om elke maand een bepaalt percentage opzij te zetten en dit te investeren in één van de volgende drie inkomstenbronnen: je eigen bedrijf, vastgoed of aandelen. Dit zijn de drie manieren om van je geld meer geld te maken.

Samenvatting en boekrecensie Money Master The Game

Money Master The Game is een uitstekend basisboek voor iedereen die financieel onafhankelijk wil worden. Wil je specifiek meer weten over hoe je een goede beleggingsstrategie opzet? Lees dan ook zijn boek Unshakeable.

Deze twee boeken zijn op financieel gebied mijn naslagwerken geworden. Ik weet hoe het werkt, maar het is fijn om er soms weer even een stuk over te lezen. Dat motiveert weer en tegelijkertijd kan het zijn dat je in de loop van de jaren een nieuwe kijk hebt ontwikkeld.

Money Master The Game toepassen in de praktijk

Één van de manieren om de inzichten uit dit boek toe te passen is het opstarten van je eigen online bedrijf. Geld verdienen via het internet mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel