Verdubbel je focus met de monniken modus

Monniken modus. Dat is hoe ik mijn ‘’modus’’ noem als ik compleet gefocust ben. Het is voor mij een geweldige manier om met meer focus en energie te leven. Hieronder leg ik je uit hoe ik de monniken modus toepas zodat jij dit ook kunt gebruiken!

Wat is de monnik modus?

De monnik modus is niets anders dan een periode waarin jij je volledig afsluit van alle afleidingen en informatiestromen om je focus te verdubbelen. En daarmee dus ook je productiviteit en resultaten te verdubbelen.

In de video hieronder leg ik uit waarom het zo belangrijk is om regelmatig de monniken modus op te zoeken. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Wat ik leerde van de monniken

Tijdens mijn backpackreis door Zuidoost-Azië heb ik een meditatie retraite gedaan. Zeven dagen leefde ik in complete stilte tussen de monniken. En als er iets is wat ik geleerd heb dan is het hoe gefocust deze monniken zijn. Wat ik de monniken modus ben gaan noemen.

Stilte is focus. Dus ik dacht: hoe kan ik de monniken modus ook in Nederland toepassen? En in mijn eigen bedrijf? Zo begon ik de strategieën die ik leerde tijdens mijn retraite toe te passen in ‘mijn eigen wereld’. Dit deed ik door onder andere mijn discipline in 1 minuut te versterken.

En zo ontstond mijn eigen monniken modus… 😉

.

Monnik modus = 100% focus

Inmiddels is deze focus modus één van mijn belangrijkste productiviteitsboosters geworden. Elke werkdag start ik mijn dag van 7 tot 11 in monniken modus. Hoe dit er voor mij uit ziet?

  • Ik schrijf 1 ding op wat ik die ochtend écht gedaan wil hebben (mijn belangrijkste / moeilijkste taak van de dag)
  • Ik sluit mijn mobiel, mail en alle andere afleidingen
  • Ik werk alleen maar aan deze ene taak totdat deze klaar is

En that’s it. Meer is het echt niet. Ik weet het. Dit klinkt heel simpel om te doen. En dat is het ook. Maar daarmee nog niet makkelijk om uit te voeren!

Oefen met kleine stapjes

Start daarom klein. Mijn favoriete motto is ‘’Denk Groot, Start Klein’’, en dat is precies wat je hier ook wilt doen. Ik begon mijn monniken modus met 5 minuten. Daar werden dit er 15. En daarna een halfuur. Tot slot ben ik zover gekomen om nu 4 uur in monniken modus te leven.

Misschien is dit voor jou niet haalbaar. Vergeet niet dat ik ook offers heb moeten maken om dit te kunnen doen. Ik plan bijvoorbeeld geen afspraken in de ochtend.

Jezelf aanleren om de monniken modus vaker toe te passen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel