Nooit Meer Te Druk: meer rust en tijd – Tony Crabbe (boekrecensie)

Nooit Meer Te Druk boekrecensie. Vind jij dat je het vaak drukker hebt dan je wilt? En dat je beter kunt omgaan met je tijd dan je nu doet? Vandaag bespreek ik het boek Nooit Meer Te Druk door Tony Crabbe met je en hoe dit boek je wel of niet kan helpen bij deze vragen!

Nooit Meer Te Druk

‘Ik heb het te druk’ of ‘ik heb nu geen tijd’. Een gebrek aan tijd is één van de grootste smoesjes die we tegenwoordig gebruiken. Logisch ook. Altijd lijkt steeds drukker en meer te worden. Hoe ga je daar als mens mee om? En hoe pak je toch de rust in die drukte?

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Nooit Meer Te Druk (Engels: Busy). Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Hoe krijg je een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld?

Nooit Meer Te Druk van Tony Crabbe (de Nederlandse vertaling van het boek Busy) gaat over het verbeteren van je aandacht, focus en timemanagement. En nog specifieker over hoe je meer grip krijgt op jouw tijd. Als boekreview deel ik hieronder mijn 3 belangrijkste timemanagement inzichten met je.

Inzicht 1: De schermtijd van de gemiddelde smartphone gebruiker

In het boek schrijft Tony Crabbe over een uitgebreid Duits onderzoek naar de gemiddelde smartphone tijd van mensen. En in dat onderzoek komt naar voren dat we iedere 6,5 minuut de neiging hebben om onze mobiel te pakken.

Dit opende mijn ogen nog maar eens naar de verslaving rondom onze mobiel. Wil je dus echt meer focus krijgen? Stop dan als eerste met elke 6,5 minuut naar je mobiel kijken 😉

Dit kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van het informatiedieet.

Onderzoeksbron: James Roberts – ‘150 Times a Day’ (Journal of Behavioral Addictions 2012)

.

Inzicht 2: De tijdverspilling van multitasken

Multitasken kost ons alleen al 40% van onze volledige tijd om een taak af te ronden. Stel je moet een blog schrijven, en tussendoor word je meerdere malen afgeleid. Je krijgt een telefoontje, beantwoordt nog een mailtje en vervolgens maak je ook nog een praatje met iemand.

Uit onderzoek blijkt nu dat het op deze manier 40% langer duurt om dit blog te schrijven. Doe je normaal twee uur over één blog? Dan wordt dat nu dus bijna drie uur!

Onderzoeksbron: ‘Multitasking: Switching costs’ (American Psychological Association 2006)

Inzicht 3: Wij zijn onze grootste tijdverspiller!

In het Nooit Meer Te Druk schrijft Tony Crabbe dat 44% van onze onderbrekingen en afleidingen worden geïnitieerd door onszelf. Kortom: het overgrote deel van de afleidingen veroorzaken we zelf!

Het kan hier al om hele simpele dingen gaan zoals tientallen keren per dag je mail openen. Of meerdere keren je mobiel oppakken. Of bijvoorbeeld doordat je de verwachting met je omgeving niet helder genoeg hebt gemaakt. Of nog erger: de verwachtingen zijn wel helder maar je houdt je er zelf niet aan.

In het artikel ‘Gestructureerd werken? De ultieme tip voor een simpeler leven!’ leg ik uit hoe je afspraken met jezelf maakt en deze ook nakomt.

Het komt allemaal meer en vaker voor dan we denken. Wat kun jij doen om meer tijd te winnen in plaats van te verliezen? Dat is een mooie vraag voor iedereen die beter met zijn of haar tijd wil omgaan.

Onderzoeksbron: Gloria Mark – ‘Too many interruptions at work?’ (Business Journal 2006)

Samenvatting en boekrecensie Nooit Meer Te Druk

Nooit Meer Te Druk staat vol met wetenschappelijke onderzoeken en praktische tips om meer uit je tijd te halen. Veel dingen wist ik al, maar de extra verdiepingsslag wordt wat mij betreft toch bij de grote hoeveelheid onderzoeken gemaakt.

Mocht je van cijfers en feiten houden, dan is dit een boek waar jij je vingers bij aflikt. Tegelijkertijd is het niet alleen voor wetenschappers geschreven. Sterker nog. Zo komt het boek helemaal niet over. Iedere burger begrijpt de taal waarin Tony Crabbe zijn boodschap duidelijk maakt.

Dit is één van mijn top 3 boeken over timemanagement. Verdiep jij je dus al een tijd in dit onderwerp of wil jij er meer over lezen? Dan raad ik je zeker aan om dit boek te lezen. En vergeet niet om er daarna één oefening uit te pikken waar je direct mee kunt beginnen. Alleen met lezen verander er niets aan jouw tijd!

Nooit Meer Te Druk toepassen in de praktijk

De strategieën uit het boek Nooit Meer Te Druk toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

Boekentips artikel