Ondernemen met focus? Dit is het geheim!

Ondernemen met focus? Ondernemers hebben vaak tientallen ideeën, maar waar te beginnen? Hoe hou je focus tussen al die inspirerende plannen door? In dit artikel het geheim!

Het grootste obstakel van een ondernemer

Afleidingen. Het zijn misschien wel de grootste obtakels van ondernemers. Zowel interne afleidingen (zelf teveel tegelijk willen doen) als externe afleidingen (drukte van klanten, telefoontjes, mailtjes, social media onderhouden) spelen hier een grote rol in.

In de video een paar praktisch tips voor ondernemen met focus. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

De 100% All-In Strategie

Wil jij meer focus als ondernemer? Pas dan de 100% All-In strategie toe. Die is een hele simpele strategie om meer focus te krijgen.

Wanneer jij in je bedrijf besteed je 100% van je tijd en focus aan je business. Wanneer je met je vrienden bent besteed je 100% van je tijd en focus aan je vrienden. Enzovoort.

Dit klinkt natuurlijk super simpel. De waarheid is lastiger. Je bent aan het werk en ondertussen word je afgeleid door social media. Of je bent met vrienden en denkt alleen maar aan het bedrijf. Gelukkig kunnen jij en ik onszelf hier in trainen!

De mix van jouw ideale leefstijl en leefregels

Om te beginnen is het extreem belangrijk om te weten hoe jouw ideale leefstijl eruitziet. Bepaal wanneer je wat 100% wilt doen. Ondernemen met focus kan alleen als helder is wanneer je 100% kunt ondernemen.

Wanneer wil je ondernemen? Sporten? Bij je partner zijn? Maak aparte blokken. Wil je meer flexibiliteit in je planning? Laat dan bepaalde blokken openstaan.

Vervolgens kun je heel praktisch werken aan je leefregels. Dit zijn afspraken die je met jezelf maakt. Hoeveel tijd mag je per dag op social media kijken van jezelf? Wanneer? En tussen welke tijden? Doe dit ook met alle andere afspraken die nu nog onduidelijk zijn. En start daarna met de 100% All-In strategie om één van je leefregels!

Ga All-In of All-Out

In de perfecte situatie ga je er helemaal voor of helemaal niet. Een relatie waar jij voor 99% voor gaat staat gelijk aan 0%. Ondernemen met focus vergt meer dan alleen je business regelen. Juist ook de zaken eromheen zijn ontzettend belangrijk. Hoe pak jij dit aan?

Ondernemen met focus mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel