Ondernemersregels: Eerst Je Leefstijl Dan Je Business

Ondernemersregels vormen het hart van je online onderneming. Dat ben jij namelijk en niet je eigen bedrijf! Maar wat zijn ondernemersregels precies? En waarom is het zo belangrijk om eerst de focus op je leefstijl in plaats van je online business te leggen?

Wat zijn ondernemersregels?

Ondernemersregels zijn afspreken die jij met jezelf maakt om jouw leven en business zo optimaal mogelijk in te richten. Deze regels helpen je om een vaste structuur te ontwikkelen zodat je de best mogelijke prestatie voor je online onderneming kunt creëren. Structuur? Dat wil ik niet!

Ik weet het. Als ondernemer hebben we een aversie tegen het woord structuur. Maar wat als deze meer in je voordeel gaat werken dan tegen je?

In de video leg ik uit hoe je ondernemersregels opbouwt en deel ik een paar van mijn persoonlijke ondernemersregels voorbeelden. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Eerst je leefstijl

Volgens mij is een ondernemer zonder ondernemersregels niets anders dan iemand die in loondienst werkt. Je bent ondernemer geworden om vrijheid te ervaren. Maar hoe ziet die vrijheid er voor je uit?

Dat leg je vast in jouw ondernemersregels! Overigens noem ik deze regels liever leefregels omdat ik niet geloof in een strikte scheiding tussen werktijd en privétijd. Persoonlijk geloof ik meer in leef-tijd. Ik zal hieronder een paar van mijn ondernemersregels met je delen:

1. Elke dag om 6 uur opstaan

Vanaf het begin van mijn bedrijf is dit mijn belangrijkste leefregel geworden. Elke dag om 6 uur opstaan geeft mij enorm veel vrijheid. Zo kan ik het eerste uur van de dag lekker rustig mediteren, bewegen, lezen en visualiseren. Meer hierover lees je in mijn artikel ‘Hoe 1 uur eerder opstaan je leven verandert’.

.

2. Monniken modus tijd

Na mijn ochtendritueel – die van 6 tot 7 duurt – werk ik van 7 tot 11 uur in de monniken modus. Dit betekent dat ik me in die tijd afzonder van de buitenwereld. Geen telefoon. Geen e-mail. Geen Whatsapp. Geen social media. Niets. In die tijd werk ik alleen aan mijn allerbelangrijkste doel. Zo houd ik altijd focus op 1 ding.

3. Geen telefoon

Dit is iets wat ik ook al vanaf het begin van mijn bedrijf doe: telefonisch onbereikbaar zijn. Mijn telefoonnummer staat niet op mijn website. Telefoon betekent voor mij automatisch veel afleiding. En veel afleiding, ja, daar hou ik niet zo van!

4. 1 mailmoment per dag

Verder hou ik vast aan één mailmoment per dag. Voor mij is dit vaak net na de lunch. Dit is het enige moment waarop ik mijn mail mag openen en beantwoorden van mezelf.

5. Afspraken alleen in de middag

Ik heb ontdekt dat ik in de ochtend bergen werk kan verzetten, maar dat dit voor mij in de middag lastiger is. Voor mij dus het ideale moment om dan vergaderingen, webinars of coachingsgesprekken in te plannen.

Dit zijn vijf voorbeelden van ondernemersregels. In de praktijk heb ik er nog een paar. En naast ondernemersregels gebruik ik ook privéregels. Beiden bij elkaar noem ik de leefregels. Deze regels en structuur geven mij de vrijheid en creativiteit om binnen deze kaders extreem productief te zijn.

Eerst je leefstijl dan je business in de praktijk

Afspraken maken met jezelf en deze nakomen. Het klinkt natuurlijk geweldig maar hoe implementeer je dit ook in jouw dagelijks leven?

Ondernemersregels structureel toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel