5 Ideeën voor het starten van een eigen online bedrijf!

Zoek je ideeën voor het starten van een eigen online bedrijf? Zodat jij meer tijd, geld en vrijheid voor jezelf kunt creëren? In dit artikel 5 online bedrijf ideeën om mee te starten!

Wat je eerst moet weten over het starten van een online bedrijf

Veel ondernemers hebben juist teveel ideeën. In dat geval is het belangrijk om juist één idee te kiezen en daarmee te starten. Heb je te weinig ideeën? Ook dan wil je zo snel mogelijk starten!

In de video leg ik uit waarom het zo belangrijk is om zo snel mogelijk te starten met je online bedrijf en ideeën. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Online bedrijf starten: 5 Ideeën!

Dit zijn de 5 online bedrijf ideeën waar je direct mee kunt starten:

Idee 1: Start een online membership

Een online membership is een online abonnementsmodel dat je kunt verkopen via het internet. Bekende voorbeelden zijn Netflix en Spotify. Persoonlijk spreekt dit model me erg aan omdat je – wanneer jij je eerste leden hebt – elke maand weet wat je inkomen is. Dit is voor veel ondernemers een unieke situatie!

Hoe ontwikkel je een online membership? Allereerst heb je content nodig. Je kunt werkboeken, video’s of podcasts maken. Dit kun je samenvoegen tot verschillende trainingsprogramma’s. Worden mensen lid? Dan krijgen zij toegang tot al deze online programma’s.

Wil jij een succesvolle online business starten? Deze 5 stappen zijn onmisbaar voor startende online ondernemers.

Idee 2: Maak een online programma

Naast memberships kun je ook losse online programma’s aanbieden. Het voordeel is dat je op de korte termijn meer geld ontvangt. Je kunt een hogere prijs vragen voor online programma’s in vergelijking met memberships.

Zo kun je bijvoorbeeld een trainingsprogramma maken over timemanagement, breien, hardlopen, afvallen enzovoort. Je kunt vrijwel overal een programma van maken!

Idee 3: Verdiep je in affiliate marketing

Je kunt ook een website bouwen over een specifiek onderwerp en in je blogs of video’s een link versturen naar producten over dit onderwerp. Koopt iemand het product via jouw link? Dan ontvang jij hier een commissie over!

Het voordeel is dat je daarna altijd nieuw geld kunt ontvangen zonder er nog iets voor te hoeven doen. Het nadeel is dat het veel tijd kost om een goede website te bouwen en alle content te maken. Je kunt dit natuurlijk ook uitbesteden om het proces te versnellen.

Uiteindelijk draait het bij alle ideeën om discipline. De discipline om actie te ondernemen. Meer discipline nodig? Train je discipline binnen 1 minuut.

Idee 4: Geef online coachsessies

Tegenwoordig kun je super simpel mensen op afstand coachen. Skype en Zoom zijn twee goede voorbeelden van software die je hiervoor kunt gebruiken. En het is nog gratis ook!

Idee 5: Bouw een social media bedrijf

Steeds meer bedrijven willen zich online profileren. Hoe zou het zijn als jij een bedrijf kunt helpen om veel meer geld te verdienen? Wanneer jij goed wordt in bijvoorbeeld Facebook Adverteren kun jij jezelf laten inhuren door andere bedrijven.

Ook dit kun je doen op verschillende gebieden. Je kunt jezelf natuurlijk ook laten inhuren als VA (Virtual Assistent) of copywriter. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Start voordat je klaar bent

En? Welk idee spreekt jou het meeste aan? Welk idee je ook kiest, het belangrijkste is om te starten. Liever beginnen met een idee dan blijven nadenken over alle ideeën en geen actie ondernemen.

Je eigen online bedrijf starten mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel