Online cursussen verkopen? Dit zijn de 3 succesfactoren!

Wil jij graag online cursussen verkopen? Dat kan! En het is ook helemaal niet zo heel moeilijk, maar je moet wel even weten welke factoren een belangrijke rol spelen. In dit artikel ontdek je 3 belangrijke succesfactoren!

Hoe je online cursussen leert verkopen

Oké. Je hebt een online cursus gemaakt. En dan? Hoe ga je deze vervolgens verkopen? In de video hieronder leer je de 3 succesfactoren voor het verkopen van online cursussen!

Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Succesfactor 1: Kies een schaalbaar verdienmodel

Allereerst is het belangrijk wát je wilt verkopen. Wat voor cursus is het? Hoeveel weken moet deze duren? Hoelang houden ze toegang? Kunnen klanten met elkaar sparren?

Daarna is het heel belangrijk om een schaalbaar verdienmodel te creëren. Waarom? Omdat je op deze manier maar één keer een online cursus hoeft te maken en daarna alleen nog maar focus hoeft te houden op de marketing. Zo start je in 5 stappen je eigen online business.

Voor elke nieuwe klant hoef jij er geen nieuwe tijd in te stoppen. Je hebt de online cursus inmiddels al klaarliggen!

Succesfactor 2: Kies slimme verkoopkanalen

Je kunt starten met de verkoop wanneer je product en verdienmodel kloppen. Hoe ga je het product verkopen? Via social media? Netwerkbijeenkomsten? Advertenties? Specifieke acties? Kies één methode die voor jou werkt en start daarmee.

Succesfactor 3: Kies een dagelijks actieplan

Wat ga je dagelijks doen om je online cursussen te verkopen? Maak een dagelijks actieplan. Zelfs als dit betekent dat 1 uur per dag bezig kunt zijn met het verkopen. Wat ga je dan in die 1 uur doen?

Dit is heel belangrijk. Maak het helder voor jezelf. Wil je dagelijks een blog schrijven? Een video maken? Een nieuwe advertentie testen? Live op Instagram gaan? Wat is dit voor jou en hoe gaat het je helpen om meer klanten te krijgen?

Zo ga je online cursussen verkopen

Zet elke dag een doel voor jezelf, plan minimaal 1 uur per dag in je agenda voor dit doel en onderneem actie. Als je die dagelijkse actie zet ben je al heel ver op de goede weg. Daarna is het een kwestie van volhouden ongeacht de resultaten. En natuurlijk blijven bijsturen.

Online cursussen verkopen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel