Hoe word ik een digital nomad? 3 Stappen waar je aan MOET voldoen!

Hoe word ik een digital nomad? Toen ik zelf begon als digital nomad kreeg ik vaak deze vraag. In dit artikel het antwoord op de vraag ‘’hoe word ik een digital nomad?’’

Digital nomad worden, hoe doe je dat?

Een digital nomad is iemand die locatie onafhankelijk kan werken en daarmee de volledige vrijheid heeft om te kiezen wanneer, waar en met wie hij/zij wil werken. Klinkt goed toch?

In de video deel ik met je hoe je nu precies een digital nomad kunt worden. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe word ik een digital nomad tips

Een digital nomad worden klinkt moeilijker dan het is. Vooral de mindset en de moed om het te doen maken het moeilijker om het ook écht te doen! Hieronder 3 stappen die je helpen op jouw digital nomad reis:

Stap 1: Vind 100% locatie onafhankelijk werk

In principe zijn er drie manieren om dit voor elkaar te krijgen. Ten eerste kun jij je eigen online business starten. Voordeel hiervan is dat je echt alles zelf in de hand hebt. Dit zijn de 5 ultieme stappen voor locatie onafhankelijk werken.

Ten tweede kun je locatie onafhankelijk werken via een werkgever. En de derde optie is niet echt remote werken, maar wel een manier om als digital nomad te leven: fysiek op andere plekken werken. Zo kun je bijvoorbeeld surflessen verzorgen op verschillende plekken in de wereld.

Stap 2: Zorg dat deze twee dingen in orde zijn

Als digital nomad heb je in de kern maar twee dingen nodig: een laptop en internet. Zorg dat die twee dingen in orde zijn. Bezuinig dus niet op een goede laptop en internetverbinding. Ontdek hier alle stappen voor een leven als digital nomad.

Stap 3: Zet de grote stap in kleine stappen

Beoefen jezelf in de leefstijl van een digital nomad. Doe een paar workathions – korte werkvakanties – om aan het idee te wennen. Ga eerst eens een hele dag ergens anders werken, dan een weekend en vervolgens voor een paar weken/maanden. En wanneer je denkt er helemaal klaar voor te zijn, kun jij jouw huis achterlaten en definitief gaan!

Ontwikkel je eigen digital nomad lifestyle

Je zult merken dat iedere digital nomad een compleet eigen leefstijl heeft. De één reist iedere week naar een andere plek terwijl de ander drie maanden op één plek blijft. Ook de routines van iedere digital nomad zijn anders.

Tijdens mijn bestaand als digital nomad vind ik dit een fascinerend proces. Iedereen heeft alle vrijheid om zelf te kiezen hoe je wilt wonen, werken en reizen. Dat betekent nog niet dat het makkelijk is om iedere keer weer specifieke keuzes te maken.

Digital nomad worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

.

Boekentips artikel