Jong ondernemen? Dit had ik willen weten toen ik net begon!

Jong ondernemen is iets moois en je leert er ontzettend veel van. Over jezelf. En over je business. IN dit artikel deel ik met je wat ik graag had willen weten toen ik net begon!

Jong ondernemen en ambitie

Als je dit nu leest is de kans groot dat je jong bent, vol ambitie zit en iets met ondernemen wil doen. Misschien doe je er zelfs al wel iets mee.

In de video hieronder leer je wat ik wilde weten toen ik net begon. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Het nummer 1 ding dat ik graag had willen weten als jong ondernemer

Op het moment van schrijven ben ik zelf ook nog een ‘’jonge gast’’. Maar ik heb inmiddels wel al een paar jaar ervaring opgedaan. En er is één ding in het bijzonder wat ik vanaf de start had willen weten.

Het kost tijd.

Ja, het bouwen van je eigen business kost ontzettend veel tijd, energie en geduld. Natuurlijk zijn er de uitzonderingen. Maar dat zijn er echt maar een paar.

Het merendeel – ook de succesvolle ondernemers – hebben zichzelf gewoon keihard omhoog gewerkt. That’s it.

Ontdek hier hoe je 1 minuut meer discipline krijgt.

Maak de lange termijn belangrijker dan de korte termijn

Een praktisch advies dat aansluit op het stuk hierboven: maak de lange termijn belangrijker dan de korte termijn. Zo blijf je ook denken aan de tijd die het kost. En kun je meer genieten van het proces.

Ga bouwen (lange termijn) in plaats van knallen (korte termijn). Focus jezelf op de lange termijn en je gaat winnen. En ja, dat vergt veel geduld, discipline en doorzettingsvermogen. Daarom ga je ook winnen als je dit wel doet. Vrijwel niemand anders kan dit 😉

Ik had graag gewild dat iemand tegen me had gezegd: geloof in wat je doet maar heb ook het geduld om elke dag een kleine stap te zetten in de richting van je doel. Geduld, geduld en nog eens geduld.

Denk Groot, Start Klein

Probeer jezelf te motiveren op die kleine succesmomenten om steeds verder omhoog te klimmen. En als je dat doet kun je op de lange termijn een enorm succesvol en mooi bedrijf bouwen.

Wees helder over wat je missie is, ontdek je passie en breng die twee bij elkaar. En dan? Ga all-in!

Jong ondernemen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten als jong ondernemer? En weten hoe je dit precies kunt doen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.