Thuiswerken corona tips: 3 adviezen voor productief thuiswerken!

Thuiswerken corona tips. Moet jij noodgedwongen door corona meer thuiswerken? En zoek je hier handige tips bij? Check deze drie adviezen!

Thuiswerken en corona: hoe pak je dat aan?

Het kan verkeren. Jarenlang heb je prima routines ingebouwd op je werk, maar opeens moet je vanuit het huis zien te werken. Zonder dat iemand weet voor hoelang. Hoe blijf je in die tijd tóch productief?

In de video ontdek je meer tips over hoe je productief kunt blijven. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

3 Adviezen voor thuiswerken tijdens corona

Hieronder heb ik drie simpele adviezen en tips voor je op een rijtje gezet:

Advies 1: Werk vanuit één werkplek

Probeer de structuur van je normale werk ook thuis te houden. Dat betekent vaak één werkplek. Ga dus niet soms even in de woonkamer zitten, dan op de bank en daarna aan de keukentafel.

Richt één plek in om volledig gefocust te werken. Bij voorkeur een plek waar je ook niet afgeleid kan worden. Een (slaap)kamer die over is zou hier een ideale mogelijkheid voor zijn. Beter leren focussen doe je ook met dit gouden geheim. 

Advies 2: Stel werkregels op voor het thuiswerken

Ook hier geldt dat je – net als op je werk – bepaalde regels wilt hanteren. Wanneer wil je starten met werken? Wanneer stoppen? Hoeveel en wanneer neem je pauzes? Welke taken doe je wanneer? Neem – voordat je start met thuiswerken – de tijd om deze regels voor jezelf helder te hebben.

Advies 3: Zie de voordelen en kansen

We zijn geneigd om direct naar de negatieve aspecten te kijken. Wat als je naar de voordelen kijkt? Wat voor voordelen heeft het thuiswerken dan voor je? Ervaar je meer vrijheid? Minder reistijd? Minder gezeur van collega’s? Meer onafhankelijkheid in je werk? Schrijf de voordelen op een rijtje. Ontdek hier de 5 ultieme stappen voor locatie onafhankelijk werken.

Meer tips voor online ondernemen en thuiswerken

Wil je meer tips over online ondernemen en thuiswerken? Of er nu corona is of niet, ik denk dat locatie onafhankelijk steeds meer de nieuwe toekomst word. Het kan dus zeker geen kwaad om je hier in te blijven verdiepen!

Thuiswerken tijdens corona mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel