Thuiswerken en bewegen: oefeningen tijdens thuiswerken en beweegtips!

Thuiswerken en bewegen kan best een opgave zijn. Wat voor oefeningen kun je doen om tijdens het thuiswerken even te bewegen, sporten of ontspannen? In dit artikel een paar beweegtips!

Gezond thuiswerken

De meeste thuiswerkers kun je opsplitsen in twee groepen. Groep 1 zijn de ambitieuze thuiswerkers. Dit zijn de thuiswerkers die alleen maar blijven werken en vergeten om tussendoor ook nog even te bewegen.

Groep 2 zijn de luie thuiswerkers. Ze werken wel vanuit huis maar op een lager pitje. Ook zij blijven zitten en bewegen niet. Voor beide gevallen geldt: dit is niet gezond!

In de video ontdek je meer tips over locatie onafhankelijk werken en hoe je dit meer en meer kunt oppakken. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Oefeningen tijdens thuiswerken

Dus wat kun je wel doen om gezond thuis te werken? Wat zijn handige beweegtips? Hieronder een paar beweegtips maar ook mindset oefeningen die jij thuis kunt uitvoeren!

  • Gebruik het alarm. Iedere keer dat je start met werken, kun je een alarm op je mobiel zetten die over 1 uur afgaat. Zo dwing jij jezelf om op die tijd in beweging te komen.
  • Mediteren kun je zittend doen, maar ook staand of in de kleermakershouding. Het belangrijkste is om uit de zithouding te komen. Dit kun je dus ook met mediteren doen.
  • Doe yoga oefeningen. Pak een paar yoga oefeningen op die je tussendoor kunt doen.
  • Maak een (buiten)wandeling. Stap even je huis uit en maak die wandeling waarvan je weet dat het je goed doet.
  • Doe huishoudelijke taken. In je pauzes kun je een paar simpele huishoudelijke taken doen. Wat denk je van stofzuigen? Je bent in beweging, rond een nieuwe klus af én hebt even geen scherm voor je gezicht. Win-win-win!
  • Masseer jezelf met een (tennis)bal of foamroller. Pak een ontspannen moment voor jezelf en masseer jezelf met een klein balletje. Je kunt tegen een muur staan en vervolgens de bal over je rug laten gaan. Hetzelfde effect kun je ook bereiken met een foamroller!

Dit zijn een paar van de simpelste oefeningen om thuiswerken en bewegen te combineren. Tijdens corona zijn steeds meer mensen begonnen met het doen van dergelijke bewegingen. Belangrijker nog dan het doen van de oefeningen is het volhouden van de oefeningen. Leer hier hoe je de juiste discipline ontwikkeld om dit te doen (in slechts 1 minuut).

Routines inbouwen: thuiswerken en bewegen blijven combineren

‘’Even’’ een paar dagen bewegen kan iedereen, maar kun jij het ook blijven volhouden? Zoals met zoveel dingen merk je alleen een langdurig positief resultaat wanneer je actie blijft ondernemen.

Thuiswerken en bewegen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel