Thuiswerken, hoe doe je dat? 3 Tips!

Thuiswerken, hoe doe je dat? In dit artikel leer je de belangrijkste stappen om het thuiswerken makkelijker en simpeler voor jezelf te maken!

Hoe werkt thuiswerken?

Thuiswerken is niets anders dan vanuit je huis werken. Klinkt logisch en simpel toch? Toch is het niet altijd zo makkelijk om te doen.

Er zijn veel afleidingen en verleidingen. De verleiding om even een filmpje of serie tussendoor te kijken. De verleiding om meer op je mobiel te kijken. De verleiding om nog wat huishoudelijke taken te doen…

In de video ontdek je meer tips over locatie onafhankelijk werken. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Thuiswerken doe je zo met deze 3 tips

Thuiswerken is een bijzonder fenomeen. Aan de ene kant willen we het allemaal omdat het ons zoveel vrijheid geeft. Aan de andere kant willen we het ook niet omdat je zoveel zelf moet regelen en je bijvoorbeeld veel meer sociaal contact met collega’s of klanten hebt.

Kortom: thuiswerken, hoe doe je dat nu precies? Hieronder 3 tips die je helpen om thuiswerken in goede banen te leiden en leuk te houden.

Tip 1: Richt een ideale thuiswerkplek in

Dit is de belangrijkste tip. Zorg voor een plek die minimaal aan de volgende eisen voldoet:

  • Goede bureaustoel (denk aan de juiste ergonomische afmetingen)
  • Uitstekende laptop (aanvullend kun je ook een beeldscherm koppelen aan je laptop)
  • Goede bureautafel (denk aan de juiste ergonomische afmetingen)
  • Geen afleidingen. Je wilt een plek waar je gefocust kunt werken. Dit is niet je keukentafel of welke andere plek in je woonkamer!
  • Goed internet. Je wilt natuurlijk niet de hele tijd lopen te klooien met internet. Weet dus welke snelheden jij nodig hebt voor het werk en regel dit goed.
  • Werk vanuit de cloud. Zo heb je direct een plek waar je ook op andere locaties (kantoor, cafés, buitenland) kunt blijven werken. OneDrive en Dropbox zijn twee goede voorbeelden van services die je hiervoor kunt gebruiken.

Ontdek hier de 5 beste locatie onafhankelijk werken tips voor meer focus, productiviteit en energie.

Tip 2: Hou het leuk

Je zit veel alleen op je kamer. Hoe houd je het thuiswerken leuk? Verzin voor jezelf dus dingen om het leuk te houden. Stel uitdagingen voor jezelf op. Bouw aan leuke projecten, maar kijk ook eens of jij de nadelen van thuiswerken kunt omzetten in voordelen.

Één van de grootste nadelen van thuiswerken is eenzaamheid. Het kan heel alleen voelen. Maar wat als jij nu bijvoorbeeld je werk zo kunt inrichten dat jij alleen nog maar in de ochtend hoeft te werken? Je zou dan in de middag juist leuke dingen kunnen doen. En dat is misschien nog wel leuker om met vrienden dan collega’s te doen!

Tip 3: Wees duidelijk in je hoe je contact houd

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel online mogelijkheden om contact te houden met anderen. Zo kun je met je klanten of collega’s videobellen. Deze manier van contact houden komt het dichtste bij het fysieke contact.

Voor grote groepen kun je online conferenties organiseren. Thuiswerken zou in heel veel gevallen al veel meer gedaan kunnen worden.

Is thuiswerken de toekomst?

Niemand weet wat de toekomst gaat brengen. Het is een feit dat er steeds meer vraag naar thuiswerken is. Mensen zoeken meer vrijheid in hun werk en meer thuiswerken is daar dé oplossing voor.

Ook de groei van locatie onafhankelijk werken en de opkomst van digital nomads (mensen die overal ter wereld werken en reizen combineren met slechts een laptop en internet in bezit) laten zien dat meer mensen de behoefte krijgen aan meer dan alleen maar werken.

Een verschuiving van werken voor meer geld naar werken voor meer vrijheid. We zullen zien hoe die trend in de toekomst verder gaat lopen!

Thuiswerken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel