Wat heb je nodig voor thuiswerken? [Checklist Thuiswerken]

Wat heb je nodig voor thuiswerken? Thuiswerken wordt steeds meer gedaan, maar hoe doe je dat nu precies? In dit artikel handige thuiswerk tips!

Waarom thuiswerken?

Thuiswerken kan een geweldige manier zijn om tijd besparen. Je hoeft niet te reizen, wat je al snel minimaal 1 uur per dag aan extra tijd oplevert.

Ook geeft het je veel meer vrijheid om de dag te beginnen zoals jij deze wilt beginnen. En dat allemaal zonder afleiding van collega’s. Klinkt ideaal toch?

In de video leer je meer over hoe jij een succes maakt van locatie onafhankelijk werken. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Thuiswerken: wat heb je nodig?

Zelf werk ik al jaren vanuit huis. Ik deed dit ook al ver voordat corona kwam. En sinds corona is de populariteit voor thuiswerken sterk toegenomen. Een vraag die ik vaak krijg is ‘’wat heb je nodig voor thuiswerken?’’. Hieronder een paar handige tips:

  1. Samen met punt 2 is dit de belangrijkste!
  2. Zeker als je bijvoorbeeld twee dagen vanuit huis werkt en drie dagen vanaf kantoor, dan kan een laptop handig zijn. Nog handiger wanneer je ook de ambitie hebt om vanuit het buitenland te werken!
  3. Het is handig om een eigen kantoor bij huis te hebben. Een vrije slaapkamer of zolder zijn hier ook prima opties.
  4. Ergonomische thuiswerkplek. Naast een eigen plek is het goed om aan de ergonomie te denken. Heb je een fijne bureaustoel? Staat je laptop op de goede hoogte?
  5. Een laptopstandaard is ideaal om vanaf een betere hoogte te werken. Denk er dan ook aan dat je een los toetsenbord én muis moet aanschaffen.
  6. Werken vanuit een cloudservice. Met Google Drive, Dropbox, iCloud en andere cloudservice diensten kun je overal bij je bestanden.
  7. VPN-verbinding. Werk je veel vanaf verschillende locaties dan kan een VPN-verbinding super handig zijn. Zo kun je beveiligd en beschermd online blijven werken.

Ik denk dat dit al een mooie rij is. Via mijn ‘’Tools pagina’’ kun je exact lezen wat ik allemaal gebruik voor het thuiswerken.

Maak de balans op: wat heb je nodig voor thuiswerken?

De kans is groot dat jij al een paar dingen tot je beschikking hebt. De vraag is: wat heb je nodig voor thuiswerken? Welke dingen missen er nu nog?

Maak een lijst, kijk wat het belangrijkste is en maak het thuiswerken leuker voor jezelf. Ook kan dit een mooie kans zijn om te starten met online ondernemen (mocht je dat nu nog niet doen).

Online ondernemen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel