Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing betekenis, uitleg en tips!

Wat is affiliate marketing? In dit artikel leg ik exact uit wat de betekenis van affiliate marketing is. Ook deel ik een paar praktische tips met je!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarin iemand andermans producten aanbeveelt en daar zelf een commissie over verdiend.

Wanneer je dit online kunt inzetten, dan kun je hier ook passief inkomen mee verdienen én dit is een heel schaalbaar verdienmodel. Dat is één van de redenen waarom dit voor veel mensen interessant kan zijn.

In de video deel ik vier inkomstenstromen met je om online passief inkomen te generen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe beginnen met affiliatie marketing?

Voor dat je kunt beginnen met affiliate marketing wil je weten hoe het werkt. Het is belangrijk om hier een onderscheid te maken tussen een korte en lange termijn strategie.

Veel mensen willen snel geld verdienen en kiezen daarom voor de korte termijn. Dit kan zeker iets opleveren, maar – zoals gezegd – alleen voor de korte termijn. Dit wil je lever niet. Hier vind je nog 4 tips voor het opbouwen van een passief inkomen op de lange termijn.

Als je iets gaat bouwen voor de lange termijn, dan kun je echt succesvol worden met deze vorm van online marketing. Om dit te doen moet jij je eigen platform bouwen en niet werken voor een ander platform. Dit betekent dat jij een eigen website hebt, en niet werkt voor andermans website.

Affiliate marketing voorbeeld

Hoe werkt affiliate marketing? Stel je voor dat jij een enorme fan van hardlopen bent. Je kunt dan een website over hardlopen maken en daar producten aanbevelen van andere sites. Dat kun je als volgt aanpakken.

Ten eerste bouw je een website en die vul je aan met waardevolle content. Dit kan door interessante artikelen of video’s over hardlopen te maken. Vervolgens kun je bij die artikelen of video’s affiliate links plaatsen naar hardloopproducten.

Deze links kun je krijgen door lid te worden van affiliate partnerprogramma’s. Het Bol.com partnerprogramma is hier een eenvoudig voorbeeld van. Je kunt je daar gratis inschrijven en daarna vanuit hun systeem affiliate links op jouw website plaatsen.

Wanneer iemand via jouw link een product koopt in hun programma krijg jij hier een commissie over. De grootte van de commissie verschilt per programma, product en bedrijf. Voor dit verdienmodel is het dus heel belangrijk om mensen naar jouw website te krijgen.

Affiliate marketing websites bouwen

De kunst is om met 100% focus één succesvolle website te bouwen. Daarna kun je deze blijven verbeteren óf meerdere websites bouwen die je een hoger inkomen kunnen geven.

Affiliate marketing websites bouwen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel