Wat is remote werken? (+ tips en remote werken betekenis)

Wat is remote werken? De kans is groot dat je deze term steeds meer voorbij ziet komen. Maar wat is de betekenis hiervan? Is het een hype, trend of de nieuwe toekomst? In dit artikel lees je alles over deze vorm van locatie onafhankelijk werken!

Remote werken betekenis

Wat is remote werken? Remote werken is niets anders dan de mogelijkheid hebben om volledig locatie onafhankelijk te werken. De betekenis van deze twee termen is dus hetzelfde.

In de video ontdek je meer tips over locatie onafhankelijk werken. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Remote werken vs digital nomad worden

Een andere term die bij werken op afstand veel voorkomt is die van digital nomad. Bij beide leefstijlen heb je de mogelijkheid om volledig locatie onafhankelijk te werken. Toch zijn dit twee verschillende dingen.

Bij locatie onafhankelijk werken moet je meer denken aan het werken vanaf een vaste woonlocatie. Je woont dus bijvoorbeeld in Nederland en hebt de mogelijkheid om vanaf daar uit huis te werken. Meestal zit je ook nog vast aan kantoor.

Zo kun je bijvoorbeeld twee dagen thuiswerken en drie dagen op kantoor. In andere gevallen kun je één maand vanuit het buitenland werken en daarna weer vanuit huis of kantoor werken. Dit zijn de 5 ultieme stappen voor locatie onafhankelijk werken. 

Bij de digital nomad leefstijl heb je geen vaste woonlocatie. Zoals de naam al zegt (‘’nomad’’) ben je meer aan het rondtrekken.

Je werkt bijvoorbeeld in de Nederlandse winter drie maanden vanuit Thailand en daarna nog eens drie maanden vanuit Vietnam. Vervolgens breng je de zomer door in Oost-Europa of Zuid-Amerika (of natuurlijk gewoon in Azië). Deze leefstijl is dus nog veel flexibeler en vrijer dan ‘’gewoon’’ locatie onafhankelijk werken.

Meer remote werken tips

Wil je meer tips over werken op afstand en online ondernemen? Check dan ook mijn andere artikelen over dit onderwerp.

Werken op afstand mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel