Online ondernemer worden in 3 simpele stappen

Online ondernemer worden? Wil je werken en reizen combineren? Of gewoon meer vrijheid creëren in je leven? Ontdek deze 3 simpele stappen!

Waar te beginnen als online ondernemer?

Regelmatig krijg ik de vraag: hoe word je online ondernemer? Nog vaker krijg ik de vraag: waar te beginnen? In de video hieronder leer jij hoe je in 3 stappen online ondernemer kunt worden.

Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Online ondernemer worden: 3 stappen

Waarom zou je géén online ondernemer willen worden? Je hebt geen reistijd. Geen extra kosten. En alle vrijheid om zelf te kiezen waar, wanneer en met wie je wilt werken. Deze 3 stappen helpen je op weg om een online ondernemer te worden:

Stap 1: Creëer een website

Je kunt het niet missen. Elke online ondernemer heeft een website nodig. Je website is je virtuele visitekaartje én verkooppunt. Ook al start je maar met één websitepagina, je moet dus een website hebben.

Mijn advies is om een WordPress website te gebruiken. Gratis, makkelijk om mee te starten en zelf aanpassingen doen is ook super eenvoudig. Er zijn ook voldoende uitbreidmogelijkheden door de enorme hoeveelheid plugins die je kunt downloaden.

Deze 5 online business tips helpen je een succesvol eigen bedrijf te starten.

Stap 2: Maak een weggever

Zodra je een website hebt wil je direct een mailinglijst opbouwen. Via die lijst kun je contact onderhouden met je volgers. Maar hoe krijg je mensen op je mailinglijst? Met een weggever!

Een weggever is een gratis product die mensen van je ontvangen wanneer zij hun e-mailadres achterlaten. Dit kan bijvoorbeeld een E-book, videoserie of gratis training zijn.

Technisch gezien koppel je de weggever aan WordPress en je e-mailsoftwarepakket (ik gebruik ActiveCampaign en ben daar zeer tevreden over).

Stap 3: Ontwikkel een product

Allemaal leuk en aardig die website en weggever. Er moet ook brood op de plan komen. In deze derde en laatste fase ontwikkel je een online product, training of programma.

Vervolgens kun je die verkopen via je mailinglijst. Dit zijn in de basis de drie belangrijkste stappen om als online ondernemer te beginnen.

De volgende stap als online ondernemer

Naast deze drie basisstappen is het handig om te weten dat je de mailinglijst kunt aangroeien op twee manieren: via SEO (Google en Youtube) en Facebook (FB en Insta Ads).

SEO is over het algemeen een gratis manier om websitebezoekers te krijgen. Wel is het tijdrovend én een typisch lange termijn project om hoog te gaan scoren in Google en Youtube. Met Facebook Ads kun je op de korte termijn snel groeien maar dit kost ook meer geld. Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook.

Starten als online ondernemer mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel