Online onderneming starten: hoe ben ik begonnen? (+ Tips)

Online onderneming starten? Voor mij is dit een geweldige manier geweest om met meer tijd, geld en vrijheid te leven. In dit artikel deel ik mijn start en ervaringen met online ondernemen met je!

Hoe ik ben begonnen met online ondernemen

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Ik heb tot mijn 23ste nooit de ambitie gehad om ondernemer te worden. Dit veranderde toen ik in 2015 mijn droomreis door Azië maakte.

Voor de eerste keer in mijn leven ervaarde ik niet alleen volledige vrijheid. Ik zag er ook andere mensen met laptops werken. Dit vond ik eerst vreemd. Je gaat toch niet op vakantie werken? Maar het bleek dat zij ook helemaal niet op vakantie waren. Ze werkten en reisden op hetzelfde moment.

Tijdens het backpacken maakte ik toen al eigen plannen om iets online op te richten. De plannen waren klaar. En mijn terugreis naar Nederland ook 😉

In de video kom je erachter hoe ik ben begonnen met online ondernemen en welke tips handig zijn als je net start. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Een stroeve start met online ondernemen

Na terugkomst in Nederlands startte ik mijn eerste eigen bedrijf op. Om direct wat geld te verdienen kon ik op locatie bij verschillende MKB-bedrijven trainingen geven en mensen coachen.

Ondertussen bouwde ik in de avonduren en weekenden ook online mijn bedrijf op. Ik bouwde mijn eigen website, maakte honderden stukken content (artikelen, video’s, podcasts) en zo kreeg ik al wat verkeer naar mijn website. Toch duurde het even voordat ik ook maar iets verkocht…

Het kleine succes dat al het verschil maakte

Over heel 2016 verkocht ik 1 product (!): een E-book van 20 euro. En verder helemaal niets. Toch maakte deze ene verkoop al het verschil voor me. Ik wist nu namelijk dat het werkte en dat het kon.

Dat het uiteindelijk nog maanden zou duren voordat ik weer iets verkocht maakte me niets uit. En dit keer ging het harder!

Begin 2017 bouwde ik mijn eerste membership product: de 1 Minuut Community. Al in de eerste maand kreeg ik een paar leden die allemaal 10 euro betaalden. Dat gaf een euforisch gevoel!

Dat jaar bleef ik doorbouwen aan mijn community maar een groot succes werd dat nog niet.

De grote doorbraak van je online onderneming starten

In 2018 kwam de grote doorbraak. Na twee jaren ploeteren begon ik serieuzer mee te doen. Er kwamen steeds meer leden bij en vanaf halverwege dat jaar kon ik rondkomen van mijn bedrijf.

Vanaf de start van mijn online business had ik dit in 1,5 jaar tijd geregeld. Niet slecht al zeg ik het zelf! De 1 Minuut Community groeide uit tot de grootste persoonlijke ontwikkeling community van Nederland en België. En er kwamen steeds meer en betere resultaten en dat is de plek waar we nu op voortbouwen. Ik schreef het artikel ‘’hoe je voor jezelf begint vanuit huis zonder geld’’ waarin ik alles deel over mijn start met online ondernemen.

Discipline geeft vrijheid

De discipline van de eerste jaren begint me nu steeds meer vrijheid te geven. Zo woonde ik voor een maand in Boekarest en meerdere maanden in verschillende Aziatische steden. Ik was op het punt aangekomen waarin ik werken en reizen kon combineren. Een droom die uitkomt!

In de video leg ik exact uit hoe ik dit voor elkaar heb gekregen. Online ondernemen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? En weten hoe je dit precies aanpakt?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business. 

.

Leestips artikel