Online passief inkomen opbouwen: 4 Tips!

Online passief inkomen opbouwen is iets wat iedereen wel zou willen. Hoe mooi is het om elke maand een mooi bedrag te verdienen terwijl je er niets voor hoeft te doen? Dat kan ook niet. Er zijn wel 4 manieren die hier dicht bij in de buurt komen!

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is niets anders dan een inkomen verdienen waar je niets voor hoeft te doen (passief). Ik wil daarbij ook direct vermelden dat dit niet bestaat of kan. We moeten we altijd wel iets voor doen.

Sterker nog. Vaak moeten we er in het begin meer tijd voor uitrekken om uiteindelijk een passief inkomen te genereren. Een paar voorbeelden:

  • Je moet eerst een cursus maken (kost veel tijd) voordat je deze de rest van je leven kunt verkopen (passief inkomen opbouwen)
  • Je moet eerst websitebezoekers krijgen (kost veel tijd) voordat je geld uit een website kunt halen (passief inkomen opbouwen)
  • Je moet eerst maandelijks geld beleggen (kost veel tijd) voordat je een groot rendement gaat zien (passief inkomen opbouwen)

Bij online passief inkomen opbouwen draait het allereerst om het investeren van tijd. Daar krijgen we ook niets voor terug. Dit is ook de reden dat veel mensen niet bereidt zijn om een passief inkomen te creëren.

In de video hieronder geef ik 4 tips om te starten met passief inkomen genereren. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Hoe kan ik online passief inkomen opbouwen?

Een passief inkomen opbouwen doen we door er tijd in te steken én niet direct op gouden bergen te hopen. Doen we dit tweede wel dan gaan we nooit een passief inkomen verdienen.

Een passief inkomen opbouwen staat voor mij gelijk aan het bouwen van een lange termijn strategie. Het gaat zeker geld opleveren, maar niet zo snel als we hopen.

Bovendien zullen we ook bij passief inkomen nog steeds moeten werken. Alleen veel minder uren dan normaal. Dat is de grote winst van het opbouwen van een passief inkomen.

Nu komt de hamvraag: hoe doe je dat? Een online passief inkomen opbouwen?

4 Tips voor online passief inkomen opbouwen

Ik bespreek hieronder 4 inkomstenstromen die ik zelf toepas. Er zijn nog veel meer varianten te verzinnen, maar daar heb ik zelf minder verstand van of ik ben er helemaal niet mee bezig:

1. Maak informatieproducten

Informatieproducten zijn de laatste jaren helemaal ‘’hot’’. Dit zijn producten die we fysiek of digitaal verkopen en waarmee we onze kennis delen. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van een E-book of online programma.

Het is logisch dat deze markt steeds verder toeneemt. Iedereen kan nu via het internet makkelijk aan alle kennis komen die we nodig hebben om iets te bereiken. Eenmaal een informatieproduct gemaakt? Dan kun je deze de rest van je leven blijven verkopen. Leer hier hoe je een informatieproduct maakt en verkoopt via het internet.

online passief inkomen opbouwen online geld verdienen online ondernemen

.

Je kunt zo nu en dan een nieuwe actie lanceren met hetzelfde product om eenmalig tot hogere inkomsten te komen. Informatieproducten maken en verkopen is een mooie manier om te starten met het opbouwen van een passieve inkomstenstroom.

Dit zijn een paar voorbeelden van informatieproducten die ik gebruik:

2. Bouw een membership site

Dit is mijn persoonlijke favoriet omdat je hiermee stabiele maandelijkse inkomsten genereert. Ontwikkel een community waar mensen door middel van een maandabonnement onderdeel van worden. Mooie voorbeelden hiervan zijn Netflix, Hello Fresh en Spotify. Waarom creëer jij niet een Netflix in het klein?

Zelf doe ik dit met behulp van mijn VIP Coachingsprogramma binnen de 1 Minuut Community. Hier krijgen mensen toegang tot honderden cursussen over persoonlijke ontwikkeling, een coachingsprogramma, video’s, artikelen, audiobestanden en een community om met elkaar te sparren. Elke maand is er ook een live online training + Q&A voor de leden.

Je ziet het al: voor een ‘’passief inkomen’’ komt meer kijken dan alleen maar passief afwachten 😉

.

3. Affiliate marketing

Bij affiliate marketing verkoop je de producten van iemand anders. Je verwijst mensen met een link door naar een site waar zij een product kopen. Kopen zij via die link een product dan krijg jij hier bijvoorbeeld 10, 20 of 40 procent van. De koper betaalt niets extra. Sterker nog. Deze merkt er helemaal niets van.

Persoonlijk doe ik dit heel beperkt met Bol.com door onder mijn artikelen relevante boeken als tips mee te geven zoals dit boek over het opbouwen van passief inkomen. Ik krijg dan tussen de 5 en 10 procent aan commissie als bezoekers via die link een product aanschaffen. Een voorbeeld vind je ook onderaan dit artikel.

Verder gebruik ik affiliate marketing alleen voor producten die ik zelf gebruik. Zo kun je via deze links gratis trials aanvragen voor Webinargeek (webinar software) en Huddle (membership software).

Dit zijn twee software pakketten waar ik zeer tevreden over ben. Wanneer iemand na de trail doorgaat met de software krijg ik een percentage van de prijs van het bedrijf.

online passief inkomen opbouwen online geld verdienen online ondernemen 2

.

4. Passief beleggen

Ik ben een groot fan van passief beleggen, maar ik weet dat de meeste mensen dit helemaal niets vinden. Je investeert maandelijks een vast bedrag of percentage in aandelen en laat het daar voor een lange tijd opstaan.

De exacte bedragen en tijdsduur zijn afhankelijk van je huidige leeftijd en het doel dat je ermee hebt. Passief beleggen werkt alleen als je het geld in zowel goede als slechte tijden laat staan. Daarom zou investeren voor minstens 10 jaar een goed uitgangspunt zijn.

Wat veel mensen niet weten is dat de financiële markt over de laatste 100 jaar gemiddeld met 8 tot 12 procent per jaar is gestegen. Let op: er zitten dus ook jaren bij waarin dit min 50 procent kan zijn (denk aan de kredietcrisis). De kunst is om het geld in deze slechte tijden te laten staan.

Passief beleggen doe ik in de vorm van indexfondsen via De Giro. Indexfondsen zijn fondsen die de markt volgen en daardoor ook het gemiddelde van die 8 tot 12 procent bereiken.

Hoe kan ik starten met online passief inkomen opbouwen?

Dit is de vraag die jij voor jezelf wilt beantwoorden. Waar kun jij mee starten? Ik raad je niet aan om direct met alles te beginnen. Bestudeer eerst welke methode jou aanspreekt, verdiep je hierin en maak het je eigen.

Pas als je denkt dat je alles weet en zeker bent van je zaken kun je investeren. Stap voor stap bouw jij dan een passieve inkomstenstroom op.

Een passief inkomen opbouwen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen? Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel