Ontwerp Jouw Droomleven: 3 Stappenplan

Hoe ziet jouw droomleven eruit? Gebruik deze drie vragen om achter je droom te komen. En maak direct een eenvoudig en praktisch stappenplan voor jouw droomleven.

‘It takes half your life before you discover life is a Do-It-Yourself Project’ – Napoleon Hill

Richting geven aan je leven

Het leven van je dromen. Dat klinkt mooi. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kun je veel doen om je droomleven dichterbij te brengen.

De meeste mensen weten niet hoe hun droomleven er eigenlijk uit ziet. Ze hebben vage gevoelens van palmbomen, meer vrije tijd, minder zorgen, leuke ervaringen en veel geld verdienen.

Maar ze weten niet écht wat ze willen. Ze zitten vast in hun eigen denkpatroon. Als kind wordt het je vooral afgeleerd om te dromen en op latere leeftijd peinzen we er niet meer over om hierover na te denken. Eeuwig zonde.

In de video ontdek je de 3 krachtigste vragen om jouw droomleven te creëren. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Creëer je droomleven in 3 stappen

Als je uitzoekt wat je wilt, zul je vaak tot de conclusie komen dat je droomleven dichterbij is dan je denkt. Gebruik onderstaande drie vragen om een beeld te krijgen van jouw droomleven, en er direct mee aan de slag te gaan.

Stap 1: Hoe ziet je ideale dag eruit?

Stel je voor dat je leven perfect zou zijn. Hoe zou een gemiddelde dag er dan uit zien? Wat is het eerst wat je zou doen? Hoe ziet je middag eruit? En wat doe je in de avond? Hoe zou jij je voelen als je dit leven kunt leven?

De eerste ingeving van veel mensen is dat zij iets opschrijven over rijk worden, aan het strand liggen en niets meer te hoeven doen. Maar is dat écht wat je de rest van je leven elke dag zou willen doen? Denk goed na. Wat zou je willen doen?

Pak een notitieboekje of tekstverwerker en begin met schrijven. Het hoeft niet mooi of professioneel te zijn, jij bent de enige die het zal lezen. Neem even de tijd voor jezelf. Zet het op een rijtje voor jezelf. Wanneer is je leven eigenlijk perfect?

En als je dit verhaal hebt geschreven voor jezelf, loop er dan eens doorheen. Welke stappen kun je zetten richting dit perfecte leven? Ontdek hier hoe jij je leefstijl kunt veranderen met 3 gouden strategieën.

.

Stap 2: Wat zou jij doen als geld geen rol zou spelen?

Wat zou je doen als tijd en geld geen rol zouden speelden? Als je alles kon doen wat je wilde doen? Je wordt vaak omringd door de drukte waardoor je niet de tijd neemt om stil te staan bij deze vragen. Doe dat nu wel. Neem de tijd. Denk eens na over jouw droomleven. Bij deze oefening is het belangrijk om niet in beperkingen te denken, schrijf alles op wat jij graag in jouw droomleven wilt zien:

  • Wie wil je zijn?
  • Wat zou je het liefste willen doen?
  • Waar zou je het liefste willen zijn?
  • Hoe ziet jouw omgeving eruit? Met wie zou je willen zijn?

Ter inspiratie past onderstaande video precies bij deze vraag. Mocht je inspiratie zoeken, bekijk dan even deze video.

Stap 3: Wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen?

Laten we één ding voorop stellen: falen bestaat niet. Van fouten kun je leren, niet falen. Probeer die zin met je mee te nemen als je iets gaat proberen waar je voor jezelf zou kunnen falen.

Hoe meer je denkt aan falen, hoe vaker het gebeurt. En uiteindelijk kom je dan helemaal niet meer in beweging. Stel je voor dat het weer misgaat! Train je mindset met deze oefeningen.

Het tegenovergestelde is ook waar. Wat zou je doen als je wist dat je succes had? Als je gaat denken in mogelijkheden en leermomenten krijg je ook meer gedaan. Denk dus niet teveel aan de dingen die je niet wilt hebben. Denk juist aan de dingen die je wel wilt!

Denk In Successen: ontwerp jouw droomleven

Dus: wat zou je doen als je wist dat je altijd iets kunt leren? Wie zou je dan zijn? Zou je dan nog steeds zijn wie je nu bent? Zou je dan nog steeds leven zoals je nu leeft? Of zou je iets veranderen, meer ondernemen misschien? Meer durven, meer doen, meer leven…

Zeg eens eerlijk: als je zeker zou weten dat alles wat je probeert op de één of andere manier zou lukken, zou je dan nog steeds zijn wie je nu bent?

Denk er eens goed over na. Neem even de tijd voor jezelf en schrijf de antwoorden op papier. Ontwerp jouw droomleven!

Creëer je droomleven in de praktijk

Het onwerpen van jouw droomleven mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.