Persoonlijke Ontwikkeling Boeken Top 10 | Leroy Seijdel

Je wilt jezelf ontwikkelen en het beste uit jezelf halen. De juiste boeken kunnen je helpen om een extra stap te zetten. Maar welke boeken zijn dat? Ontdek de persoonlijke ontwikkeling boeken top 10 en laat je inspireren!

1 De zeven eigenschappen van effectief leiderschap  Stephen Covey

Waarom doe je wat je doet? Wat vind je écht belangrijk? En wat houd je tegen om in actie te komen? Covey heeft een heldere boodschap: als je geen leiding kunt geven aan jezelf, kun je dat ook niet anderen geven. Of het nu om een partner, vriend, collega of familielid gaat. Luisteren naar andere mensen, complimenten geven en verantwoordelijkheid overdragen ontstaat pas als je alles zelf op orde hebt. Ik heb het boek inmiddels al meer dan vijf keer gelezen.

Dit is mijn bijbel en daarom ook het eerste boek van de persoonlijke ontwikkeling boeken top 10. Lees hier de complete recensie van het boek.

2 Think & Grow Rich – Napoleon Hill

Voor de mensen die zich al hebben verdiept in persoonlijke ontwikkeling is dit één van de beste persoonlijke ontwikkeling boeken. Hoe ontwikkel je geloof en vertrouwen in jezelf? Diep van binnen weet je wat je wilt, maar het komt er nog niet uit? Met dit boek ontwikkel je een andere mindset. Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt.

De eerste keer dat ik het boek las, was het een ‘ver van mijn bed show’. Een paar jaar later las ik het boek opnieuw en werd ik me bewust van de kracht van gedachten. Het devies van dit boek: je wordt wat je denkt. Je succes en geluk zijn maakbaar.

In de video hieronder vind je de 3 beste persoonlijke ontwikkelingsboeken die ik ooit heb gelezen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

3 Mini Habits – Stephen Guise

Stel je taken uit omdat het zover weg lijkt? Houdt iets je tegen om actie te ondernemen op het realiseren van je dromen? Sta je er weleens bij stil dat een kleine verandering een groot verschil kan maken? Volgens Stephen Guise is dit de allereerste stap.

Hij werkte elke dag minimaal 1 minuut aan zijn belangrijkste doelen. Tot zijn grootste verrassing ging hij na die eerste minuut door met werken. Zet die eerste stap met mini habits strategieën.

4 Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

De werkweek van 4 uur (Four Hour Workweek) is voor mij een ontzettend belangrijke blauwdruk geweest. Het is niet mijn doel om vier uur per week te werken, maar wel om me vrij te voelen. Om zelf te bepalen hoeveel ik wil werken, waar ik wil werken en hoe vaak ik wil werken.

Dit boek heeft me op een pad richting vrijheid gezet. Mede hierdoor kan ik één maand per jaar reizen en kan ik mijn eigen werktijden indelen.

5 Verbaal Meesterschap – Remco Claassen

Deze Nederlandse toptrainer legt met veel humor en passie uit hoe je een meester wordt in de communicatie met anderen. Presenteren, overtuigen en de psychologie van de mens. Claassen legt alles simpel en makkelijk uit. Pas op: je hebt het boek uit voor je het door hebt. Ik heb je gewaarschuwd.

6 De Kleine Prins – Antoine de Saint-Exupéry

Ja het is een sprookjesverhaal. Maar wel een sprookjesverhaal met een heldere boodschap voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen. Lees het boekje zelf en ervaar hoe de wereld echt in elkaar zit.

7 Feel the fear and do it anyway – Susan Jeffers

Ook het boek van Susan Jeffers mag niet ontbreken in de persoonlijke ontwikkeling boeken top 10. De meeste mensen leven niet hun mooiste leven omdat een angst hun tegenhoud. Dit boek gaat over het doorbreken van die angsten.

Vaak gaat het over onderwerpen waar we niet graag over nadenken, maar die ons uiteindelijk kunnen helpen om onze angsten te overwinnen. Dit boek geeft je toegang tot simpele oefeningen om meer zelfvertrouwen en positieve energie op te bouwen.

8 Helweek – Erik Bertrand Larssen

Soms last van tijdgebrek? Heb je een druk leven? Dan wordt het tijd voor een Helweek. Larssen laat je zeven dagen zweten, nieuwe dingen ervaren en laat je dingen doen waar je anders nooit aan toe komt. Je kunt meer afkrijgen dan je denkt.

9 Diep Werk – Cal Newport

Hoe kun je met aandacht werken in een wereld vol afleidingen? Ondanks de mobiele telefoon toch focus houden? Newport geeft je concrete tips die je direct kunt toepassen om je leven met meer voldoening en geluk te beleven. Handig voor zowel je zakelijk leven als je privéleven.

10 Wilskracht – Baumeister

Persoonlijke ontwikkeling valt en staat met gedragsverandering. Voor gedragsverandering heb je discipline en wilskracht nodig. Baumeister deed tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek en beschrijft hoe jij je discipline kunt verhogen. Het is namelijk een vaardigheid die je kunt trainen.

Wil je leren om persoonlijke ontwikkeling boeken structureel in de praktijk toe te passen?

Boeken lezen wordt vaak passief gedaan. Zonde. De meerwaarde van persoonlijke ontwikkeling boeken zit in de toepassing. Wil jij leren hoe je dit aanpakt? Dagelijks blijven werken aan je belangrijkste doelen?

Klik hier en ervaar hoe het is om in kleine stappen jouw mooiste doelen te bereiken.