Persoonlijke ontwikkeling training in 3 stappen (+ hoe jij jezelf kunt blijven coachen)

Persoonlijke ontwikkeling training is vooral door de vele beschikbare informatie niet altijd even makkelijk. Welke boeken, video’s en/of podcasts moet je volgen? En gaat dat je uiteindelijk wel dichter bij je doel brengen? Of heb je toch iets anders nodig? In dit artikel 3 stappen om het maximale uit je persoonlijke ontwikkeling training te halen!

Waarom werken aan je persoonlijke ontwikkeling?

De vraag zou eerder moeten zijn: waarom niet? Persoonlijke ontwikkeling is een geweldige manier om als mens te groeien. En als jij groeit dan voel je je beter en met die energie kun je een nog leuker en mooier leven leiden.

Investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling heeft mij persoonlijk ontzettend veel gebracht. De vraag is alleen: hoe kun jij aan je persoonlijke ontwikkeling werken? Waar begin je? En hoe blijf je investeren in je persoonlijke ontwikkeling?

Wil jij jezelf een ‘’persoonlijke ontwikkeling training’’ geven? Check dan ook zeker even deze video met voorbeelden over hoe ik dit zelf heb gedaan en welke onderdelen belangrijk zijn. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Geef jezelf een persoonlijke ontwikkeling training met deze 3 stappen

Na vele jaren investeren in persoonlijke ontwikkeling kwam ik erachter dat de basiscomponenten voor persoonlijke groei simpelweg bestaat uit drie stappen:

Stap 1: Stel de juiste doelen

Alles begint met doelen stellen. Een plan zonder doel is niets meer dan een wens. Zonder doel heb je geen richting, maar heb je bijvoorbeeld ook niet iets om ‘’voor op te staan’’. Het begint dus met duidelijk weten wat je wilt en daar concrete doelen op stellen.

Dit hoeft niet te betekenen dat dit allemaal grote doelen en dromen zijn. Klein is ook prima. Het gaat er om waar jij je prettig bij voelt. Ook het aantal doelen heeft hier weer mee te maken. Doelen stellen is belangrijk, maar genieten van het proces richting het doel is minstens zo belangrijk.

Stap 2: Benut de potentie van timemanagement optimaal

Doelen stellen is leuk, maar als je geen tijd hebt voor je doelen dan zal er niets van terechtkomen. Daarom zal jij je doelen en acties ook in je agenda moeten zetten. Plannen dus.

Wanneer ga jij aan de slag met jouw doelen? Hoeveel tijd wil je voor ieder voor doel vrijmaken? En welke andere dingen moet je ‘’opofferen’’ om die tijd te krijgen?

Dit zijn slechts een paar vragen waar jij voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden. Bezig zijn met timemanagement lijkt simpel, maar heeft veel uitdagingen. Vergroot 10x je productiviteit met deze 8 timemanagement tips.

.

Stap 3: Ontwikkel je zelfdiscipline

Doelen stellen is top. Bezig zijn met je tijd is top. Maar beiden hebben nul effect als je het niet ook écht gaat doen. Misschien herken je dit wel bij jezelf. Je kunt uitstekend plannen, maar het uitvoeren laat nog weleens te wensen over.

Dat is precies waar je aan gaat werken door je zelfdiscipline te ontwikkelen. Afspraak is afspraak. En hoe meer afspraken jij met jezelf nakomt des te meer dingen je gedaan zal krijgen.

Persoonlijke ontwikkeling training in de praktijk blijven toepassen

De kunst is niet alleen om de essentie van alle genoemde stappen te begrijpen, maar ook om hier continu actie op te blijven ondernemen. Dat is de volgende uitdaging. Doelen stellen, timemanagement en zelfdiscipline zijn geen vaardigheden die je één keer doet en daarna niet meer nodig hebt. Het zijn ‘’life skills’’.

Persoonlijke ontwikkeling training mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel