Hoe kan je je dromen waarmaken?

Hoe kan je je dromen waarmaken? Een gewaagde vraag. En ook een goede vraag. Wist je dat 99 procent van de mensen niet hun droom leeft?

Van dromen naar doen

De eerste stap is gezet. Je leest dit artikel niet voor niets. Jij wilt je droom waarmaken. Alleen weet je nog niet precies hoe.

Maak je geen zorgen. Dat weten de meesten niet. Het is belangrijk dat je een idee hebt van wat je wilt. Je doelen. Schrijf je vier belangrijkste jaardoelen op. Wat wil je écht? Wat wil je dit jaar absoluut waarmaken?

Dromen kan iedereen. Goede voornemens en doelen bedenken ook. Maar er écht mee aan de slag gaan? Dat is toch echt een ander verhaal.

En wat ga je nu doen met die jaardoelen?

  • 50% van alle mensen heeft geen heldere doelen.
  • 80% van alle mensen maakt geen plan voor die heldere doelen.
  • 99% van alle mensen onderneemt geen actie op hun plannen.

We zijn nu bij die tweede stap gekomen. Een goed plan geeft je direct energie. Zowel op de lange termijn als op de korte termijn.

Balans vinden

Deze koppeling is erg belangrijk voor de balans. Begin met het einde voor ogen. De toekomst. Wat zou je over een jaar willen bereiken? Als het goed is heb je dit al op papier staan.

Nu is het een kwestie van plannen smeden voor dit jaar. En die jaardoelen tot kleine behapbare stukken maken. Dus….. laten we daarmee beginnen!

Van weten naar doen

De volgende drie oefeningen helpen bij het realiseren van je dromen:

  1. Werk aan één droom tegelijk.
  2. Zet deze droom om in een doel.
  3. Werk aan dit doel totdat jij je droom hebt bereikt.

Serieus. Dit lijkt zo simpel. Toch lukt het ons vaak niet om aan één ding tegelijk te werken. Hoe kan je je dromen waarmaken? Door aan één doel tegelijk te werken!

Probeer het eens uit. En merk het verschil.

Meer leestips

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over persoonlijke ontwikkeling en hoe dit je helpt om je droomleven te bereiken.