Hoe realiseer ik mijn dromen en doelen?

Hoe realiseer ik mijn dromen en doelen? Wat kunnen we leren van succesvolle bedrijven en mensen die dit al hebben gedaan? In dit artikel leer je hoe belangrijk het is om een kwartaalplanning te maken voor je dromen en doelen.

IK BV-strategie 2.0

Grote bedrijven houden het niet bij een jaarplanning. Ze zorgen ook voor concrete kwartaaldoelen die naadloos aansluiten bij hun jaarplanning. Waarom doen zij dit?

Een voorbeeld: stel je voor dat het één van je belangrijkste jaardoelen is om 24 kilo af te vallen. Op het eerste gezicht lijkt dit onhaalbaar. 24 kilo? Hoe ga je dát voor elkaar krijgen? Splitsen we dit grote doel op kleinere doelen dan wordt het een ander verhaal.

Per kwartaal moeten we nu 6 kilo afvallen. Dat klinkt al eenvoudiger. Per maand 2 kilo. Dat klinkt nog beter. Dit betekent wekelijks 0,5 kilo en dagelijks nog geen 0,1 kilo!

Daarnaast kun je net als een bedrijf de balans tussentijds opmaken. Zo zijn we eerder in staat om bij te sturen en mogelijk onze planning, acties of doelen te herzien. Wat gaat er wel of niet goed? Wat kunnen we het volgende kwartaal anders doen?

Klein denken leidt tot grote resultaten

De kwartaalplanning is de eerste stap om grote doelen kleiner te maken. Daarbij is het denkproces veel belangrijker dan de planning. Wanneer je jaardoelen kunt omzetten in kwartaaldoelen ga je zien dat je hetzelfde kunt doen bij wekelijkse en dagelijkse doelen.

  1. Wat is je droom?
  2. Wat is je jaardoel voor je droom?
  3. Wat is je kwartaaldoel voor je droom?
  4. Wat is je weekdoelen voor je droom?
  5. Wat is je dagdoel voor je droom?

Doelen kleiner maken en vervolgens plannen maken om deze te bereiken is een vaardigheid. Iets wat je leert door training en oefening.

Meer leestips

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over persoonlijke ontwikkeling en het bereiken van je doelen.