Hoe vind ik een online coach?

Hoe vind ik een online coach? Online coaching wordt steeds populairder. Het is makkelijk, snel en kost minder tijd. Vooral dit laatste punt is erg belangrijk tegenwoordig. De vraag is: hoe vind ik een online coach die bij me past?  

Online coaching vragen en voorwaarden

Bij het vinden van een online coach zijn de volgende vragen belangrijk:

  • Wat voor coach zoek je? Wil je meer succes? Meer geld verdienen? Meer tijd voor jezelf? Meer afvallen? Meer discipline? Voor ieder vlak zijn er weer andere coaches. Voordat je gaat zoeken naar een online coach is het belangrijk om deze vraag helder te hebben.
  • Wat is het verhaal van de online coach? Tegenwoordig zijn er heel veel coaches. Hoe weet je nog welke coach goed is? Kortom: hoe vind ik een online coach? Ook hier geldt: lees jezelf in en doe onderzoek naar de coach.
  • Hoe ziet de online coaching eruit? Een goede online coach hoeft niet met een vaststaand traject te werken. Losse sessies kunnen ook goed werken, en geven vaak aan dat de coach haar klant vrijlaat om te kiezen wanneer hij of zij coaching nodig heeft.

Online coaching in de praktijk

In de praktijk bestaat online coaching vaak uit Skypecoaching aangevuld met mailcontact. Daarnaast kan het zijn dat er een community bij de coaching zit. Zo werken wij bijvoorbeeld met de 1 Minuut Community. Dit is een community waar mensen samen met anderen aan hun doelen kunnen werken. Bij ons ziet dit er als volgt uit:

  1. Online coaching via Skype om doelen helder en duidelijk te maken.
  2. Binnen de community blijvend werken aan doelen (wekelijks contact).
  3. Extra online coaching indien de klant hierom vraagt (meestal maandelijks/3-maandelijks contact).

Wil je met een online coach aan de slag?

Dan kun je bovenstaande tips gebruiken. Leroy voert zelf persoonlijke 1-op-1 videocoaching op afspraak.

Klik hier voor meer informatie over de videocoaching