Online cursus persoonlijke ontwikkeling, de beste investering die je kunt doen

Zoek jij een online cursus persoonlijke ontwikkeling? Of investeer je gewoon graag in jezelf? Ik wel! En in dit artikel leer je wat jij aan persoonlijke ontwikkeling kunt hebben!

Een online cursus en persoonlijke ontwikkeling: een gouden combinatie

Persoonlijk vind ik investeren in persoonlijke ontwikkeling cursussen – in het bijzonder online – een gouden greep. Je kunt zo zelf stappen zetten én dat op je eigen tempo doen.

In de video hieronder leer je hoe jij je persoonlijke groei kunt versnellen met online cursussen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Waar het voor mij allemaal begon

Zeven jaar geleden begon ik bewust aan mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis. Voor een tientje kocht ik het boek De Zeven Eigenschappen Van Effectief Leiderschap en dat boek veranderde mijn leven.

Ik ging opeens heel anders naar de wereld kijken. Zag veel meer potentie in andere mensen en mezelf. Sinds dat moment las ik binnen twee jaar meer dan honderd boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik was om.

Het bleef niet bij lezen. Ik ging de boeken ook toepassen, kwam erachter wat mijn levensmissie was en werkte er dagelijks aan om dit te ontwikkelen. Zo ontstond jaren later de inmiddels grootste persoonlijke ontwikkeling community van Nederland en België: de 1 Minuut Community.

Mocht je zelf nog een goede online cursus zoeken, dan kan dit je optie zijn. Via de link kun je er meer informatie over vinden.

Wat ik bereikte met persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling heeft me veel over mezelf geleerd. Ook heeft het me veel successen gebracht waar ik nog altijd enorm trots op ben. Hieronder een paar voorbeelden om je een beeld te geven van de kracht van persoonlijke ontwikkeling:

  • Overwon faalangst (spreken in het openbaar)
  • Werd uitgeroepen tot beste student van mijn opleiding
  • Maakte in mijn eentje mijn droomreis door Azië
  • Bouwde de grootste persoonlijke ontwikkeling community van Nederland en België op
  • Liep meerdere marathons
  • Leefde als digital nomad in verschillende landen zoals Roemenië en Thailand

En zo kan ik de lijst voor mezelf nog veel groter maken. Maar dit geeft een beetje een idee van wat persoonlijke ontwikkeling voor mij heeft betekent en nog steeds doet.

Via de 1 Minuut Community wil ik nu iets teruggegeven, mijn ervaringen delen en mensen inspireren om hun mooiste doelen te bereiken.

Bonustip: wees kritisch op wat je zoekt!

De kans is groot dat je dit artikel las omdat je online cursus zoekt over persoonlijke ontwikkeling. Nu kan ik natuurlijk die van mij aanraden (en dat doe ik ook!). Toch wil ik je ook een tip geven voor de keuze die je maakt.

Kijk naar het trackrecord van de persoon die de cursus heeft gemaakt. Heeft hij of zij bereikt wat jij wilt bereiken? Vind je de desbetreffende persoon inspirerend? Persoonlijk kies ik alleen cursussen uit waarin ik op beide antwoorden ‘’ja’’ kan zeggen.

En tenslotte: maak je keuze en geniet van je persoonlijke ontwikkelingsreis! 😊