Persoonlijke Ontwikkeling Voorbeelden

Persoonlijke ontwikkeling voorbeelden zijn er talloos. De kans is groot dat je onbewust al meerdere voorbeelden bent tegengekomen in je eigen leven.

Eigenlijk begint het al vanaf je geboorte. Je leert kruipen, lopen, fietsen en later autorijden. Je staat er niet bij stil, maar het ontwikkelen van deze vaardigheden zijn niets anders dan voorbeelden van persoonlijke ontwikkeling. Hoe kun je persoonlijke ontwikkeling voorbeelden in je eigen voordeel inzetten?

Persoonlijke ontwikkeling voorbeelden en factoren

Door duidelijke en heldere doelen te stellen kun je je eigen leven richting geven. Dat wil je niet op één vlak doen. Nee, het liefste wil je dit op meerdere levensrollen doen. Levensrollen zijn de rollen die jij in je leven inneemt. Zo kun je thuis de rol van vader, zoon, familielid of opa hebben. In het werk kun je leidinggevende, directeur of medewerker zijn.

De kunst is je bewust te zijn van je eigen rollen en deze zoveel mogelijk met elkaar in balans te houden. Maar hoe doe je dat?

Focus, focus en nog meer focus

Focus is het toverwoord om je persoonlijke ontwikkeling een boost te geven. Er zijn genoeg voorbeelden denkbaar waarin mensen willen groeien maar het niet lukt. We willen als mensen vaak teveel in één keer bereiken.

Het liefst ga je regelmatig sporten, je eigen bedrijf opzetten, rondreizen en ondertussen geld verdienen. Ben je op dit moment met veel dingen tegelijk bezig? Wil je meer geld verdienen én meer tijd voor jezelf én meer sporten? Beperk het aantal dingen dat je wilt doen. Kies één doel uit en werk alleen aan dit doel.

Less is more

Hoe minder doelen je hebt, hoe meer tijd je kunt besteden aan deze doelen. Prioriteiten stellen wordt door de meeste zelfhulpgoeroes bestempelt als de belangrijkste vaardigheid die je in de 21ste eeuw kunt leren. Keuzes maken is het beste persoonlijke ontwikkeling voorbeeld dat je kunt hebben.