Plannen uitvoeren, zo doe je dat!

Plannen uitvoeren is één van de meest frustrerende dingen die er kunnen zijn. Een planning maken lukt ons vaak wel, maar deze ook uitvoeren blijkt een stuk lastiger te zijn. Hoe je dat precies? Plannen uitvoeren en daarmee dus supersnel meer resultaat boeken?

Plannen en uitvoeren: een wereld van verschil

Het klinkt zo simpel. Je gaat je taken plannen en daarna ga je deze uitvoeren. Toch schijnt het niet zo makkelijk te zijn. We gaan uitstellen, excuses verzinnen of andere dingen doen om onze planning maar niet te hoeven volgen. Hoe kan dit? En wat doe je eraan?

In de video leg ik het verschil uit tussen plannen en uitvoeren, en wat jij kunt doen om beter plannen uit te voeren. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Effectief plannen en uitvoeren: techniek 1

Om maar direct met de deur in huis te vallen: het gaat niet alleen maar mis bij het uitvoeren. Als jij vaak plannen maakt en deze nog niet uitvoert, dan ligt de hoofdoorzaak vaak bij het plannen!

Voor het plannen heb je een gestructureerd en gedisciplineerd systeem nodig. Ik weet het. Dat klinkt saai, maar het is bijzonder effectief. Wanneer maak jij altijd je planning? Zorg ervoor dat je dit op een vast moment doet. Zo vergeet je dit ook niet.

Daarna wil je een vraag stellen die vrijwel niemand zichzelf stelt: wat wil ik afronden? Je kunt wel opschrijven dat je op maandag van 10 tot 12 met een rapport aan de slag gaat, maar dan? Wat wil je om 12 uur afgerond hebben?

Zolang dit niet concreet omschreven is, is de kans heel groot dat je er niet aan begint. Stel dus een duidelijk en concreet doel op je planning. Bekijk hier de beste SMART leerdoelen voorbeelden. Dan wordt het uitvoeren al 10x makkelijker!

.

Effectief plannen en uitvoeren: techniek 2

Het overgrote deel van de mensen denkt dat een gebrek aan plannen uitvoeren ligt aan hun gedrag. Dat is slechts voor een klein deel waar. Waar het echt misgaat is onze discipline.

Discipline kun je vergelijken met de wortels van een boom. Hoe sterker je deze traint des te makkelijker je in actie komt. Gedrag zijn hier de takken. Het is direct zichtbaar.

Als jij nu je mobiel pakt, dan kan iedereen dat zien (takken). Als jij nu in staat bent om je mobiel te laten liggen, dan ziet niemand dit (wortels). Train hetgeen je niet zo goed kunt zien.

Waar gaat het bij jou mis? Hoe kun je meer discipline krijgen? Zodat jij je planningen wel gaat uitvoeren? In het artikel ‘Discipline leren? Verander je gedrag in 1 minuut!’ leg ik uit hoe je meer discipline krijgt in 1 minuut.

Plannen en uitvoeren zijn beide belangrijk

Het één kan niet zonder het ander bij het plannen en uitvoeren van taken. Bekijk dus goed of jij beide facetten goed beheerst. Maak jij planning met heldere en concrete doelen? En zorg jij ervoor dat je een goed planningssysteem hebt om deze ook uit te voeren?

Plannen uitvoeren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel