Positief denken oefeningen die wél werken! (4 Praktische tips)

Positief denken oefeningen zijn er genoeg, maar hoe blijf je ze ook toepassen? En wat zijn nu eigenlijk goede oefeningen om je mindset te verbeteren? In dit artikel 4 praktische oefeningen!

Waarom is positief denken belangrijk?

Laten we eerlijk zijn. Er bestaan verschillende meningen over positief denken. Sommigen vinden het grote onzin. Anderen zweren erbij.

Feit is echter dat positief denken je wel degelijk verder kan helpen, maar alleen als je óók actie blijft ondernemen. En dat is precies waar positief denken je bij kan helpen. Meer positieve gedachten kunnen leiden tot meer zelfvertrouwen, energie en motivatie.

Wil jij de beste oefeningen voor positief denken toepassen? Check dan zeker onderstaande video even. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Positief denken oefeningen: 4 Tips!

Het goede nieuws met positief denken is dat je het kunt trainen en ontwikkelen. Je hoeft daarvoor alleen nog te weten hoe je dat kunt. Hieronder 4 positief denken oefeningen die jij gelijk kunt toepassen in het dagelijks leven!

Positief denken oefening 1: Bekijk dingen altijd in perspectief

Er is altijd iemand die het ‘’erger’’ heeft dan jij. Alleen het feit dat je in Nederland geboren bent, is al een godsgeschenk. Je denkt er misschien niet zoveel over na, maar je hebt het waarschijnlijk beter dan een heel groot deel van de wereldbevolking (zelfs als het nu wat minder lekker met je gaat).

Probeer jezelf wat vaker te trainen in dit ‘’perspectief kijken’’ en dan kan dit een geweldige oefening voor je worden om structureel vaker positief te denken. Check ook deze 2 simpele regels om de kracht van positief denken optimaal te benutten.

.

Positief denken oefening 2: Noteer alles waar je goed in bent én denk daar elke dag aan

En wees niet te verlegen om alles op te schrijven waar je goed in bent. In Nederland zijn we er over het algemeen wat minder van, maar we mogen onszelf best eens een compliment geven. Doe dat dus bij deze positief denken oefening!

Maak een lijst van alle dingen waar je goed en/of trots op bent. Het is belangrijk om alleen dingen te noteren waar jij invloed op hebt gehad. Door deze talenten en/of succesmomenten te noteren kun je ook nieuwe successen bereiken. Je bekrachtigt hiermee dus je eigen gedrag. Een andere vorm om jezelf nóg positiever te maken is het gebruik van krachtige positieve affirmaties.

Positief denken oefening 3: Maak een positief toekomstplan

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar iedere keer als ik aan mijn toekomst denk, dan word ik daar blij van. En dat is omdat ik mijn eigen toekomstplan heb uitgewerkt. Het is natuurlijk leuker om een positiever toekomstbeeld te hebben. En raadt eens? Jij bent de enige die dit kan opstellen!

Neem dus eens de tijd om na te denken over jouw toekomstplannen en schrijf deze uit. Hoe wil je dat jouw toekomst eruit komt te zien? Zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak? Welke doelen en plannen zouden jou meer energie en positiviteit geven? Go for it!

Positief denken oefening 4: Doe dingen die geweldig voelen

Oefeningen in positief denken leiden tot positieve gevoelens. Je kunt dit ook omdraaien en juist beginnen bij die positieve gevoelens. Welke activiteiten geven jou een positief gevoel? En zou je dat meer kunnen doen dan je nu doet? Of zijn er juist activiteiten die je nu niet doet (voor wat voor reden dan ook) die je juist wél veel energie zouden geven wanneer je het wél zou doen?

Onderzoek je hobby’s en kijk wat je meer/vaker zou kunnen doen. Vaak zit hier nog best veel rek in. Hou je van dansen? Ga meer dansen. Hou je van voetballen? Ga meer voetballen.

Zo kun je stap voor stap steeds meer tijd besteden aan wat je leuk vindt om te doen. Vervolgens geeft dat positieve energie en die positieve energie zorgt weer voor positieve gedachtes.

Positief denken is een leefstijl

Positief denken oefeningen kun je één keer toepassen en daarna nooit weer, maar dat zal je niet helpen om positiever te worden. Omarm het daarom meer als een leefstijl. Blijf continu werken aan positief denken oefeningen om ook op de lange termijn een verschil te merken.

Positief denken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel