Hoe stop ik met twijfelen?

Ben jij een twijfelaar? Een piekeraar? Maak je geen zorgen. Er is goed nieuws. We kunnen allemaal leren om minder te twijfelen en piekeren!

Maak je geen zorgen

Twijfels komen voort uit onzekerheid. We beginnen veel na te denken over wat er in ons hoofd afspeelt. Zonder dat we naar ons gevoel luisteren.

Er zijn twee praktische tips die helpen om te stoppen met twijfelen.

Tip 1: leeg je hoofd

Één van de oorzaken dat we veel twijfelen zijn de grote hoeveelheid gedachten die we op een dag hebben. Ons brein heeft er belang bij om zo nu en dan ‘leeggemaakt’ te worden.

Maar hoe doe je dat? Je hoofd leeg maken?

Eigenlijk is het vrij simpel. Pak pen en papier. En begin met schrijven. Schrijf alles op wat je nog moet doen. Doe dit 5 tot 10 minuten.

Zo. Je hoofd is leeg. Echt waar. Het is zo simpel. Alleen het probleem is vaak groter dan het opschrijven van je gedachten. Het is iets wat je elke dag moet doen. Maak er een gewoonte van.

Tip 2: vergroot je zelfvertrouwen in mini stappen

Zijn die grote hoeveelheid gedachten niet je probleem, maar wel de onzekerheid over jezelf? Dan past deze tweede tip beter bij je.

Twijfelaars zijn geneigd om aan zichzelf te twijfelen. Ook hier is maar één oplossing voor. Je zelfvertrouwen verhogen.

Hoe doe je dit?

Geef jezelf elke dag een compliment. Dit is je mini stap naar een leven vol zelfvertrouwen. Bekijk je succesmomenten en de momenten waar je trots op bent. Iedereen heeft deze momenten.

Haal ze naar boven. Herinner jezelf aan deze momenten en geef daarmee je zelfvertrouwen een boost. Wat maakt dat jij je volgende uitdaging aan kunt? De successen die je hier voor al hebt geboekt!

Van denken naar doen

Twijfelaars zijn van denkers en geen doeners. Deze 2 praktische tips zijn erop gericht om meer te DOEN. De acties zijn zo simpel dat ook twijfelaars deze met gemak kunnen doen.

Alleen….. Dan moet je het wel gaan doen natuurlijk. Succes!

Klik hier voor meer artikelen over positief denken