Hands on mentaliteit ontwikkelen? Zo doe je dat!

Hands on mentaliteit is een sterke mentaliteit die handig is om meer gedaan te krijgen. Minder denken, meer doen. In dit artikel lees je hoe jij een goede mentaliteit kunt ontwikkelen!

Wat is mentaliteit?

Mentaliteit is het vermogen om vanuit een sterke mindset hard te blijven werken en door te zetten bij tegenslagen. Iemand met een lage mentale kracht is vaak lui en geeft snel op. Iemand met veel mentale kracht– de hands on mentaliteit – blijft juist doorzetten wanneer het moeilijk gaat.

Vrijwel alle succesvolle mensen hebben een hands-on mentaliteit. In de video ontdek je meer tips over het versterken en ontwikkelen van je mentale kracht. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Soorten mentaliteit

In principe zou je kunnen zeggen dat er twee soorten mentaliteit zijn: een zwakke en een sterke. Daartussenin ligt een grijs gebied. Je instelling kan ook op één vlak heel goed zijn terwijl het op een ander vlak niet goed is.

Zo kun je bijvoorbeeld een hele goede mentaliteit hebben tijdens het sporten, maar voor studeren een slechte. Je mindset bepaalt voor een groot deel je successen.

Een goede mindset helpt je om te groeien. En wanneer je groeit krijg je meer zelfvertrouwen, focus en discipline. Dat geeft je vervolgens de energie om nog meer te groeien. Ontwikkel je mindset in 1 minuut met deze oefening. 

Hands-on mentaliteit voorbeelden

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van een slechte versus een goede hands-on mentaliteit:

  • Bankhangen vs sporten
  • Scrollen op je mobiel vs werken aan je eigen bedrijf
  • Het nieuws kijken vs een inspirerend boek lezen
  • Uitstellen vs actie ondernemen
  • Teveel dingen tegelijk willen doen vs focus op één ding
  • Multitasken vs singletasken
  • Over je grenzen gaan vs mediteren

Welke van de voorbeelden pas jij het meeste toe? Ben jij meer aan het bankhangen (‘’slechte mindset’’) of ga je sporten (‘’goede mindset’’)? Stel jezelf deze vraag bij de voorbeelden hierboven en kijk in hoeverre jij al een sterke mentaliteit hebt.

De juiste instelling om doelen te bereiken

Wat voor instelling heb jij van nature? Een luie of een gemotiveerde? En wat kun jij doen om meer en meer een juiste instelling te creëren?

En goede mentaliteit creëren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel