Hoe verander je je leven? Veranderingen kunnen tot zowel negatieve als positieve effecten leiden. Vaak is het op de korte termijn negatief en op de lange termijn positief.

Hoe verander je je leven?

We vinden het vaak lastig om op de korte termijn iets te veranderen wat op de lange termijn een gunstig effect heeft. Iedereen weet dat sporten, bewegen, gezond eten, ontspannen en voldoende slapen goede gewoontes zijn.

Toch is de verleiding groot om juist het tegenovergestelde te doen. We gaan televisie kijken, mailtjes beantwoorden, Facebook berichten bekijken, ongezond eten en laat naar bed.

Een verandering in je leven brengen werkt niet als je blijft volhouden aan je slechte gewoontes. Al je resultaten komen voort uit je gedrag en gewoontes.

Dus: hoe verander je je leven écht?

Verandering in je leven brengen: 1 gouden tip

Gewoontes maken en breken ons. Om een verandering succesvol door te voeren moeten we ons realiseren dat we ieder moment veranderen. Het moment dat je niet voor het snoepje kiest en wel voor een appel. Het is één stap in de goede richting.

Meer kleine positieve veranderingen leiden tot grote resultaten. Begin dus met kleine stappen. Zo leren we de leden van de 1 Minuut Community hoe je dagelijks kleine overwinningen op jezelf kunt boeken.

Die overwinningen leiden tot meer zelfvertrouwen en focus. Vervolgens wordt het eenvoudiger om een volgende stap te zetten in de juiste richting.

Maak een gewoonte van verandering

Kleine stappen laten je wennen aan kleine veranderingen. Je wordt flexibeler in je benadering. Zowel richting andere mensen als jezelf. Je gaat de wereld positiever en leuker tegemoet.

Veranderingen beginnen opeens leuk te worden. En dat is goed. Veranderingen zullen altijd blijven bestaan. Elke dag weer. Dus accepteer niet alleen dat er veranderingen zijn. Omarm de veranderingen.

Omarm in het speciaal de kleine veranderingen die je elke dag zet. Voor je het weet zijn die grote stappen uitgemond in iets groots.

Hoe verander je je leven?

Ontdek meer verandertips!

  • Kwaliteit boven kwantiteit verandert-je-volledige-mentaliteit
  • ambitie en tevreden zijn hoe-vind-je-de-juiste-balans-blog-thumb tevredenheid