Motivatie voor thuiswerken nodig? 3 Praktische tips!

Motivatie voor thuiswerken nodig of gewoon moeite met thuiswerken In dit artikel 3 tips om gemotiveerd vanuit huis te blijven werken!         

Geen motivatie voor thuiswerken

Thuiswerken. De één moet er niet aan denken en een ander kan niet wachten. Geen motivatie voor thuiswerken heeft veelal te maken met een lage mate van zelfdiscipline en/of onafhankelijkheid. Zo kan het zijn dat je vooral andere mensen om je heen nodig hebt om gemotiveerd te werken.

In de video ontdek je waarom gewoontes vaak veel sterker werken dan motivatie. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

3 Tips voor meer motivatie bij thuiswerken

Wil je meer motivatie tijdens het thuiswerken? Maar weet je niet zo goed hoe je dit voor elkaar krijgt? Bij deze 3 praktische tips!

Tip 1: Schrijf de voordelen op

Wat zijn de voordelen van thuiswerken? We zijn als mensen geneigd om heel snel naar het negatieve te kijken. Maar wat zijn de voordelen? Geen reistijd meer? Meer vrijheid? Schrijf de voordelen op en gebruik deze als extra motivatie!

Tip 2: Werk aan je persoonlijke groei

Stel jezelf de vraag: wat leer ik van het thuiswerken? Er zijn vast een heleboel uitdagingen en vaardigheden die je kunt leren door vanuit huis te werken. Pik er een vaardigheid uit en maak die eigen. Verander korte motivaties voor een lange positieve mindset in 1 minuut.

Tip 3: Kies je echte motivatie

Wat wil jij écht? Wat is nu écht je motivatie? Wat wil je bereiken? Hoe duidelijker je dit hebt des te beter en makkelijker jij jezelf het thuiswerken kunt aanleren. En anders kun je dit nog altijd doen onder het motto ‘’het doel heiligt de middelen’’.

Jezelf blijven motiveren

Zelfmotivatie is bij het thuiswerken extra belangrijk. Er zijn veel afleidingen maar ook veel kansen. Welke kansen ga jij pakken door juist vanuit huis te werken? En wat kun je doen om meer discipline te ontwikkelen?

Jezelf motiveren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel