Wat is mentale vitaliteit? Betekenis, uitleg en tips!

Wat is mentale vitaliteit? Mentale vitaliteit is het vermogen om dagelijks met positieve energie en motivatie te leven. Wat is precies de betekenis hiervan? En hoe word je mentaal vitaal? In dit artikel een paar handige tips!

Mentale vitaliteit betekenis

Hoe mentaal vitter je bent des te positiever en gelukkiger jij in het leven staat. Je zult het snel zien aan mensen. Sommige mensen lijken vaak bang of negatief te zijn. Hun mentale kracht is anders dan die van optimistische en positieve mensen.

In de video leer je hoe jij op dagelijkse basis een meer positieve mindset kunt ontwikkelen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Fysieke vitaliteit vs mentale vitaliteit

We overschatten vaak onze fysieke energie en onderschatten onze mentale energie. Als je wilt afvallen ligt de nadruk vaak op het fysieke aspect. Je moet voldoende bewegen, sporten en gezond eten.

Toch wordt het succes van afvallen op de lange termijn veel meer beïnvloed door het mentale aspect. Terugvallen in oud gedrag is een mentale kwestie en niet een fysieke. Hoe word je mentaal vitaal? 5 Praktische tips!

Het zou dus goed zijn om jezelf vaker de vraag te stellen ‘’wat is mentale vitaliteit?’’. Zo kun je meer de nadruk leggen op je mentale gezondheid. Je lichaam train je door te sporten, maar hoe train jij je mentaliteit?

Ook hier zijn tal van opties voor. Denk aan mediteren, lezen, een nieuwe taal leren en andere mentale vitaliteit ontspanningsoefeningen.

Geef je mentale gezondheid meer aandacht

Je mentale kracht heeft een effect op je fysieke vitaliteit. Toch besteden we vaak meer aandacht aan het fysieke in plaats van het mentale aspect. Zonde!

Hoe is de balans tussen jouw fysieke en mentale gezondheid? Is het in evenwicht? Of zou jij je ook meer mogen focussen op het mentale aspect?

Je mentale gezondheid verbeteren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel