Hoe houd ik me aan mijn planning?

Hoe houd ik me aan mijn planning? Een veelgestelde vraag. In dit artikel leg ik je precies uit wat je moet doen om je aan je planning te houden. Ontwikkel je structuur en discipline. Kom in actie!

Het belang van structuur en discipline

Dit zijn twee belangrijke woorden voor de uitvoering van je plan. Van doel naar plan. En van plan naar actie.

Een planning kunnen we alleen vasthouden als we gestructureerd blijven werken aan onszelf. Daarom wil ik benadrukken hoe belangrijk het is om vaste momenten in te bouwen voor het ‘’denkwerk’’:

  • Wanneer heb jij je jaarplanning gepland?
  • Wanneer heb jij je kwartaalplanning gepland?
  • Wanneer heb jij je wekelijkse planning gepland?
  • Wanneer heb jij je dagelijkse planning gepland?

En hoe zorg je er voor dat je deze planningen ook uitvoert? Hoe ga je het onthouden?

We haken snel af

We zeggen vaak dat we meer structuur, focus en discipline willen. Alleen als puntje bij paaltje komt haken we af. Als we zien hoeveel werk er bij komt kijken, dan denken we ‘’laat maar’’.

Als je nu nog geen antwoord kunt geven op bovenstaande vragen doe dit dan eerst. Ga niet verder met lezen. Plan je momenten. Structuur in deze vier planningen aanbrengen geeft je de controle om je plannen vol te houden.

Ben jij bereidt om het denkwerk te doen?

Zie jezelf als een bedrijf

Zie jezelf als een IK BV. Een bedrijf met verschillende afdelingen: gezondheid, geld, geluk en groei. En al die afdelingen wil je onder controle hebben. In balans. Zodat jij je plannen kunt volhouden, vasthouden en uitvoeren.

Hoe succesvolle bedrijven hun planning volhouden

Natuurlijk zullen er ook tegenslagen komen. De sterkste bedrijven hebben dit ook gehad. Zij zijn er alleen maar sterker van geworden. Zij geloofden in hun eigen doelen. Lieten zich niet van de wijs brengen.

Apple. Starbucks. McDonalds. Facebook. De voorbeelden zijn talloos.

Hoe succesvolle mensen hun planning volhouden

Mensen zonder tijdgebrek hebben een sterke IK BV. Ze weten wat ze willen, focussen zich uitsluitend op een paar doelen en ondernemen dan actie.

Bill Gates. Richard Branson. Tony Robbins. Nelson Mandela. Cristiano Ronaldo. Zij doen allemaal ongelooflijk veel dingen in dezelfde tijd die wij hebben.

Wil jij je plannen volhouden? Richt je dan op maximaal vier doelen tegelijk. En op slechts één topprioriteit tegelijk. Een topprioriteit is een doel waar je elke dag aan werkt omdat het het belangrijkste voor je is op dit moment.

Ontwikkel meer structuur en discipline

Zij DOEN de structuur en discipline in de praktijk. Zij hebben systemen ontwikkelt die voor hun werken in plaats van dat zij voor hun systemen werken. En zij doen dit door de dagelijkse discipline om tot die structuren te komen.

Meer leestips

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over prioriteiten stellen.