Hoe houd je focus op wat belangrijk is?

Hoe houd je focus op wat belangrijk is? In onze huidige maatschappij is het moeilijker dan ooit om focus te houden. Daarom wordt deze vraag steeds belangrijker. In dit artikel krijg je één strategie om direct meer focus te krijgen!

De grootste tijdverspiller

Wat is de grootste tijdverspiller van dit moment? Hoe verliezen mensen uren per dag? Wat maakt het lastig om te focussen in de hectiek van de dag?

Het internet. Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder het internet. De voordelen van internet kennen we allemaal. De nadelen vinden meer op de achtergrond plaats. Het internet is de grootste oorzaak van minder focus.

Werk zonder internet

Dus wil je meer focus? Schakel het internet uit. Als ik op een verjaardag kom kijkt 90% van de mensen minimaal één keer op zijn of haar mobiel. Dit is geen grap. Het internet doet dingen met ons die we niet willen.

  • Gemiddeld besteedt de Nederlandse smartphone gebruiker 3 uur en 16 minuten per dag op de mobiel.
  • Elke 6 minuten heeft ons brein de neiging op onze mobiel te kijken.
  • Multitasken leidt tot 40% minder productiviteit.

Ik weet dat 99 procent van de mensen hun internet niet gaan uitschakelen voor een bepaalde periode. We zeggen en denken allemaal dat het bij ons wel meevalt. Zonder te beseffen dat we onszelf zwaar overschatten.

Maak deze afspraak met jezelf

Leer jezelf aan om iedere ochtend zonder internet te werken. En doe hetzelfde op momenten dat je tijd besteedt aan belangrijke mensen. Laat de tijd niet de regie over jou nemen, neem de regie over de tijd.

Laat anderen niet jouw plannen dwarsbomen, neem het heft in eigen hand. Jij kiest of je wel of geen focus hebt. Kies.

Meer leestips

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over prioriteiten stellen en focus houden.