Hoe kan ik meer tijd krijgen om te doen wat ik wil?

Meer tijd. Wie wil dit nu niet? En toch. Het kan niet. Meer tijd bestaat niet. Iedereen heeft 24 uur per dag. Maar…… We kunnen onze tijd wel anders indelen. Dus komen we uit bij die belangrijke vraag. Hoe kan ik meer tijd krijgen om te doen wat ik wil?

Tijdwinst met de juiste strategie

Eigenlijk is het antwoord simpel en eenvoudig. Bepaal een strategie, maak een plan en voer deze uit. Alleen is het bepalen van de juiste strategie wel een opgave.

Als je tijdwinst wilt boeken dan heb je een ijzersterke strategie nodig. Eentje waar je extreem goed over na hebt gedacht. Hoe zo’n strategie eruit ziet?

Jouw persoonlijke strategie

Het is tijd om afspraken met jezelf te maken. Afspraken over jouw tijd. De dingen die je wel en niet wilt doen. Jouw tijd heeft alles te maken met jouw leefstijl.

Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Wat zou je dan doen? Wat is het eerste wat je doet in de ochtend? Wat doe je in de middag? En avond?

En als je klaar bent met dromen gaan we naar de praktijk 😉
Wat heb je nodig om je ideale leven te bereiken? Waarschijnlijk tijd.

Strategisch denken: lange termijn wint van korte termijn

Je krijgt meer tijd om te doen wat jij wilt als jij je leefstijl aanpast op wat je wilt. De vorige vraag (wat heb je nodig?) zijn activiteiten waar je op de lange termijn voordeel van hebt.

En daar moet je nu aanwerken als je straks meer tijd wilt hebben. Plan elke ochtend tijd voor jezelf, en werk aan deze plannen. ELKE DAG OPNIEUW.

Deze tip is van onschatbare waarde als je deze elke dag gaat uitvoeren.

Helaas zijn er weinig mensen die dit doen. En dat is logisch. Niet iedereen is bereidt de korte termijn (leuke dingen) op te geven om op de lange termijn meer plezier te ervaren!

Klik hier voor meer artikelen over prioriteiten stellen