Hoe kan ik mijn productiviteit verhogen?

Als je geen 24 maar 25 uur op een dag zou hebben, wat zou je dan met dit extra uur doen? Meer lezen? Hardlopen? Mediteren? De tijd doorbrengen met je partner? De vraag is dus hoe kan ik mijn productiviteit verhogen zodat ik deze dingen kan doen?

Van dromen naar doen

We kunnen makkelijk minimaal een extra uur per dag krijgen. De kans is groot dat er veel meer gaat veranderen. Wij geloven niet dat een to do lijst helpt.

Onze to do lijst blijft een to do lijst. Eigenlijk krijgen we deze nooit ‘’schoon’’. Er is altijd wel iets te doen. En dan noteren we het netjes in onze agenda.

Wat gebeurt er als we omgekeerd gaan denken?

Omgekeerd denken over de to do lijst

Laat alle taken even voor wat het is. Denk niet aan de to do lijst die je nog moet afwerken. Denk aan je dromen. En werk vanuit je dromen.

Dat klinkt zweverig. Toch is het allesbehalve zweverig. Het is super simpel. Je wilt tijd besteden aan belangrijke dingen in je leven, en je dromen en doelen zijn het belangrijkste dat er is.

Waarom dan een to do lijst met daarop de meest waardeloze en inspiratieloze taken?

Onze tijd is kostbaar

We kunnen onze tijd alleen waardevol besteden als we weten wat waardevol voor ons is. Helaas zijn er weinig mensen die goed nadenken over wat zij belangrijk vinden.

Nog minder mensen die dit ook opschrijven, en nog minder die dagelijks actie ondernemen in de richting van hun doel.

De volgende oefeningen kunnen je direct helpen:

  1. Bepaal eerst je doelen voordat je met een to do lijst begint.
  2. Maak een to do lijst van de doelen.
  3. Werk elke dag aan deze to do lijst.

De kracht van deze to do lijst is gericht op jouw eigen doelen. Meestal zijn deze taken belangrijker dan de taken waar je als eerste aan zou denken.

Meer leestips

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over productiviteit.