Hoe kan ik moeilijke beslissingen nemen?

Moeilijke beslissingen nemen komen we allemaal vroeg of laat tegen. Iedereen heeft er mee te maken. Dus is de vraag: hoe kan ik moeilijke beslissingen nemen?

Keuzes maken: 3 magische vragen

Er zijn drie vragen die helpen om keuzes te maken. Er bestaan geen goede of slechte keuzes. Of misschien wel. Als er al een slechte keuze is, dan is dat de angst om geen keuze te maken.

Het leven bestaat uit keuzes. En elke beslissing die je maakt bepaalt de koers van je leven. Die keuzes en beslissingen worden makkelijker met de volgende drie magische vragen:

Vraag 1: Wat wil ik écht?

Bij moeilijke beslissingen draait het om het resultaat. Wat voor resultaat krijg ik als ik dit ga doen? En wat zijn de consequenties? Welke dingen kan ik dan niet doen?

Een moeilijke beslissingen nemen bestaat uit het maken van afwegingen. Denk daar goed over na. Een andere vraag die je direct helpt om alles in perspectief te zetten: wat is NU belangrijker voor je? Je partner of je eigen bedrijf? Sporten of je vrienden?

Maak die afweging voor jezelf. Schrijf de resultaten en consequenties van je beslissing op.

Vraag 2: Waarom wil ik dit?

Ondersteun tip 1 met de vraag ‘waarom wil ik dit?’. Deze vraag geeft je de redenen en motivatie. Waarom wil je een eigen bedrijf starten? Een marathon lopen? Ander werk zoeken?

Wat voor gevoel geven de opgeschreven antwoorden je? Doet het iets met je? De waaromvraag geeft je de emotionele energie om een moeilijke beslissing te maken.

Vraag 3: Wat is mijn actieplan?

Gefeliciteerd! Je hebt jouw beslissing genomen. Er is geen weg meer terug. Nu wil je door. Wat is je plan? Hoe ga je deze beslissing omzetten in actie? En wat is de eerste actie die je NU kunt nemen richting dit doel?

Moeilijke beslissingen nemen is trainen, trainen en nog eens trainen

Hoe meer beslissingen we nemen hoe makkelijker dit gaat. Vind je het lastig om moeilijke beslissingen te nemen? Begin met kleine simpele beslissingen.

Start klein. Maak 1 minuut beslissingen. En groei uit tot een innerlijke leider.

Klik hier voor meer artikelen over prioriteiten stellen